Minister opfordre danskerne til at hente smitte-app, men forbyder kollegaer at hente den

Shutterstock.com

Sundhedsministeriets app er sikker nok til danskerne, men ikke til ansatte i Udenrigsministeriet. Det er dobbeltmoralsk, mener formanden for IT-Politisk forening.

Tidligere på året lancerede Sundhedsministeriet en smittesporingsapp, som skal hjælpe danskere med at fortælle dem om, hvis de har været i nærheden af personer, der er blevet smittet med coronavirus.

Sundhedsministeriet lancerede appen i juni, og dengang fortalte Sundhedsminister Magnus Heunicke, at danskerne kan føle sig trygge ved at hente appen, da den skulle være helt sikkert at benytte.

Læs også

Tragedie: Person mister livet i ulykke

Helt sikker kan appen dog alligevel ikke være, når Udenrigsministeriets ansatte er blevet advaret mod at downloade appen.

'Dobbeltmoralsk'

De ansatte i Udenrigsministeriet har direkte fået forbud mod at downloade appen, da det ifølge direktøren for organisationen i borgerservice i udenrigsministeriet fortæller, at appen kan gøre det let at penetrere ens telefon.

“Bluetooth er en åben kanal, og derfor er den relativt nem at penetrere, for dem der nu har lyst til at følge med i, hvad der foregår. Derfor tillader vi generelt ikke brug af bluetooth på vores telefoner,” fortæller han til Information.

Jesper Lund der er formand for IT-Politisk Forening mener dog, at det er dobbeltmoralsk, at danskerne opfordres til at hente appen, men at ansatte i Udenrigsministeriet ikke gør det.

“Det er jo en smule besynderligt, at man kraftigt opfordrer befolkningen til at installere denne app og tænde for bluetooth og i en så stor organisation som Udenrigsministeriet forbyder det for ansatte. Det er en lille smule dobbeltmoralsk,” fortæller han til Ritzau.

Hvad mener du? Er det dobbeltmoralsk, eller er du helt ligeglad?

Læs også

Nu skal folketinget tage stilling: Danskerne kræver automatisk statsborgerskab til udlændinge

 

 

 

Dagens Gossip