Nægter sig skyldig i spirituskørsel - Ifølge promillen burde han være i koma

Foto: Shutterstock.com

I november blev en mand anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han havde en promille på intet mindre end 3.36. Han nægtede sig dog skyldig i retten.

En 68-årig mand har fået en dom på 20 dages betinget fængsel, han skal bidrage med samfundstjeneste og så har han fået sin bil konfiskeret. Det skete i retten tirsdag, og det skyldes, at er kendt skyldig i spirituskørsel.

Den 68-årige mand kørte ind i en rundkørsel i Bredgade by, hvor han slingrede rigtig meget. Her blinkede han også, uden at han skulle dreje, og kort efte måtte han undvige en bil på Klostervej.

Læs også

Politiet på uventet besøg: 79-årig kvinde i Silkeborg dyrkede hashplanter

Dagbladet Ringkøbing-Skjern der var til stede i retten mandag, fortæller, at det var et vidne der så den 68-årige mand, og vidnet fulgte efterfølgende efter manden.

Manden havde kurs mod en skole, og på hans vej formåede han både at ramme en hæk og dernæst kørte han ned i en skakt. Det medførte, at vidnet samt flere lærere fra skolen skyndte sig hen til bilen, hvor de erfarede, at manden talte særdeles usammenhængende.

Havde drukket vodka men nægter sig skyldig

I retten mandag fik manden lov til at forsvare sig selv, og her benægtede han altså, at ovenstående skulle være sket. Måske det skyldes, at han har svært ved at huske episoden, for hvis man kigger på hans promille, så burde han faktisk have været bevidstløs eller ligge i koma.

Da politiet fik testet hans promille, viste den nemlig intet mindre end 3,36. I Danmark må man køre med en maksimum promille på 0.5, og den havde han altså overskrevet med næsten syv gange.

Derudover skriver Sundhed.dk, at hvis man har en promille på mere end 3,00, så vil man være tiltagende bedøvet, bevidstløs eller i koma.

Retten i Herning troede ikke på mandens udlægning af historien, hvordan han fortalte, at han blot havde fået lidt morgenkaffe og en lille smule vodka. Man er derfor idømt 20 dages betinget fængsel, 40 timers samfundstjeneste og så har han modtaget en bøde på 5.500 kroner.

B.T. skriver, at manden tidligere havde fået taget sit kørekort, og det har han så igen nu. Derudover skal han også en tur i alkoholbehandling.

Læs også

Offentlig ansat dukkede ikke op på arbejde i 6 år - Ingen lagde mærke til det

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip