Næste år bliver det dyrere: Sådan kan du spare penge

Foto: Shutterstock

Det bliver dyrere at køre med offentlig transport næste år. Dog er der en måde, hvor man kan være heldig at spare penge.

Brændstofpriserne er blot en af de ting, som er steget i løbet af 2022. Dog er prisen lige nu nede på et relativt lavt niveau i forhold til da den toppede på omkring 20 kroner pr. liter.

Det har fået flere danskere til at søge mod offentlig transport for at spare penge, men fra næste år vil også offentlig transport blive dyrere.

Læs også

Sådan har Elizabeth Fritzl det i dag

Forbrugerrådet Tænk opfordrer derfor til, at man som forbruger undersøger, om man stadig har den billigst mulige aftale.

- Det er svært at undgå at blive ramt af prisstigninger på offentlig transport. Man har typisk ikke de store muligheder for at flytte og ændre på sit transportbehov, siger Lars Wiinblad, der er projektchef for Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk til Ritzau.

Midttrafik i Midtjylland og Din Offentlige Transport (DOT) på Sjælland har begge meldt ud, at de hæver priserne fra 15. januar 2023. Det stopper dog ikke her.

Til Ritzau oplyser Nordjyllands Trafikselskab (NT), Sydtrafik og FynBus, at de også har prisstigninger på vej fra næste år. Det er forskelligt, hvilke billettyper trafikselskaberne ændrer prisen på, men alle trafikselskaberne har valgt at hæve priserne med 4,9 procent i gennemsnit.

Det er tilsvarende det loft, som Trafikstyrelsen har fastsat for, hvor meget dyrere offentlig transport må blive i 2023. Som det eneste trafikselskab oplyser BAT på Bornholm, at man ikke kommer til at hæve prisen i 2023.

Lars Wiinblad anbefaler, at man bruger de kommende stigninger som en god anledning til at undersøge, om den billettype man bruger, stadig er den billigste løsning til ens behov.

- Vi ved fra vores tidligere undersøgelser, at rigtig mange ikke køber den mest optimale billet for dem. Der er passagerer, som rejser så meget, at de med fordel kan købe et pendlerkort. Og passagerer, der køber et pendlerkort, fordi de forventer at rejse en del, men de får ikke rejst så meget som forventet, siger han.

Læs også

Ni år efter brylluppet, åbnede ægteparret den vigtigste bryllupsgave

 

Dagens Gossip