Naturforening maner til ro i ulve-debat: ’Måske vi lige skal trække vejret dybt’

Foto: Morten Juhl/Polfoto

Danmarks Naturfredningsforening opfordrer nu til en mere saglig ulve-debat.

Siden en 66-årig mand i sidste uge blev anholdt og sigtet for at skyde en ulv på en mark øst for Ulfborg i Vestjylland, har ulve-debatten for alvor raset i Danmark.

Mens mange er både bekymrede og vrede over den voksende ulve-bestand i Danmark, så påpeger andre, at ulveangreb mod mennesker hører sjældenhederne til.

Faktisk skal vi helt tilbage til 1974 for at finde den seneste eksempel på, at en fritgående ulv i Europa har slået et menneske ihjel.

Læs også

LIGE NU: Person død i voldsom brand

Alligevel møder ulvene stor modstand – især blandt de landmænd, der frygter ulveangreb på husdyrhold.

Nu blander Danmarks Naturfredningsforening sig dog i debatten og henviser til en række tal basseret på en opgørelse fra Miljøstyrelsen over ulveangreb på husdyr fra 2017.

Ifølge tallene står både guldsjakal og almindelge hunde bag flere anmeldte angreb end ulve.

Læs også

To mænd gik i haven, da de pludselig blev truet på livet: 65-årig fynbo trak pistol mod naboer

Faktisk er det kun hver fjerde gang, at Naturstyrelsen bliver tilkaldt til et mistænkt ulveangreb på husdyr, at det kan bekræftes, at der står en ulv bag. Det skriver DR.dk.

Ifølge opgørelsen blev Naturstyrelsens i 2017 kaldt ud til 95 situationer, hvor der var mistanke om ulveangreb på husdyrhold, men kun i 24 af tilfældene kunne ulve-mistanken bekræftes via obduktion eller DNA-analyse.

Opgørelsen har derfor fået Danmarks Naturfredningsforening til tasterne, hvor man på Twitter har skrevet følgende:

- Hund og guldsjakal skyld i flere angreb end ulv. Måske vi lige skal trække vejret dybt engang, lægge gevær og hegnspæle væk og i stedet få en ordentlig snak med de borgere, der har behov for det.

Dermed lægger foreningen op til, at bekymrede borgere skal høres, men at man bør slå koldt vand i blodet i forhold til ønsket om at få aflivet samtlige ulve i Danmark.

Det ønsker er blandt andet udgangspunktet for en ny forening, Ulvefrit Danmark, som mandag aften blev stiftet ved en generalforsamling i Ulfborg.

Læs også: Minister: Ulve skal indhegnes i Danmark

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip