Nicolas Bro har aldrig før åbnet op om sit alkoholmisbrug: For første gang nogensinde bryder han tavsheden

02/11/2023 09:35

Kamille Isaksen

Indland
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Han er en af Danmarks mest anerkendte skuespillere, men bag det smittende smil, har det ikke altid været en dans på roser for skuespilleren.

Mest læste i dag

Udover sin imponerende skuespilkarriere, er Nicolas Bro kendt for sit forfriskende gode humør og sin evne til at få folk til at smile. Men på trods af hans naturlige evne til at bringe glæde frem, har det ikke altid været lige nemt for skuespilleren.

Skuespilleren Nicolas Bro har for første gang åbnet op om sit fortidige alkoholmisbrug i en dybdegående samtale med den hjemløse Hus Forbi-sælger Rene Skovgaard. 

I den seneste udgave af Hus Forbi, oktoberudgaven, deler den 51-årige skuespiller ærligt om en dunklere tid i sit liv, der førte til en afgørende ændring.

Det skriver SE & HØR.

For 16 år siden blev Nicolas Bro's forhold til alkohol problematisk, og han blev tvunget til at afstå fra alkohol for at redde sin relation. Han afslører, at selvom han ikke drak under arbejdet, måtte han ofte klare arbejdsdagen med tømmermænd. Men efter fyraften var det en anden historie – flere øl blev hældt ned, ofte på røgfyldte bodegaer i Københavns gader.

Nicolas Bro beskriver en ensomhed i sine byvandringer, hvor han ofte endte i selskab med fremmede på barer, der delte intime detaljer om ham, selvom han ikke genkendte dem. Denne tilstand af "spøgelseslignende tilværelse" skræmte ham, og han indrømmer ærligt: "Jeg var en festabe. Er du gal."

En dag blev det hele dog for meget. Efter en af de mange drukture, endte Nicolas Bro bevidstløs bag hoveddøren og lå med halvspiste burgere. Det blev dog et afgørende øjeblik for ham, da hans kone hverken reagerede med vrede eller trusler om skilsmisse - hun gik i stedet lige forbi ham uden at gøre noget. 

Denne mangel på reaktion fik ham til at love hende, at han ville holde sig ædru i et helt år.

Et løfte han holdt, dog endte han med en øl i hånden efter, men det var dette øjeblik, som virkelig fik ham til at indse, at han skulle afholde sig alkohol, hvis han ville redde sit ægteskab. 

Siden den dag har Bro forblevet ædru og har ikke rørt alkohol i 16 år, hvilket han selv betragter som et afgørende vendepunkt i sit liv.