Niels Hausgaard har fået nok

Skrevet af Emil Martesen

14/01/2024
Foto: Ivan Riordan Boll/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Ivan Riordan Boll/Politiken/Ritzau Scanpix
Entertaineren har fået nok.

Mest læste i dag

Danmark står inden længe på tærsklen til et historisk tronskifte, med dronning Margrethes abdikation og kronprins Frederiks forestående tiltagelse som konge.

Men den store begivenhed vækker forskellige reaktioner at spore i den danske befolkning.

Fra satire til dyb respekt, fra ligegyldighed til stor begejstring, afspejler danskernes holdninger til monarkiet en bred vifte af følelser og meninger.

Entertaineren Niels Hausgaard, kendt for netop sin musikalske satire, ser hele situationen som et guldmine for materiale til sine shows:

"Jeg har jo ikke kunnet undgå at se det i medierne, men jeg kan ikke klare mere nu", siger han til Ekstra Bladet.

Niels Hausgaard kritiserer i samme ombæring medierne for deres overdrevne dækning og stiller spørgsmålstegn ved relevansen af monarkiet i moderne tid:

"Men jeg synes, at vi skal takke den familie, der sidder der nu, fordi de dagligt opfører en fin operette for os", tilføjer han med et glimt i øjet.

På den anden side af spektret står skuespiller og filminstruktør Anne-Grethe Bjarup Riis, en erklæret royalist, der ser frem til tronskiftet med stor spænding.

Hun løfter samtidig sløret for, hvordan hendes øjne heller ikke var tørre - for pokker det var Danmarkshistorie, lyder det i kølvandet på dronningens annoncering af hendes abdikation.

Og i en noget mere afslappet tone udtrykker tv-vært Bubber, at han og hans søn Alfred har andre planer end at følge tronskiftet tæt.

Han afslører dog, at på trods af, at de bor tæt på de kongelige, føler ikke trangen til at være fysisk til stede ved den historiske begivenhed.