Nu er der nyt fra Mette Frederiksen

Foto: Shutterstock.com

Nu er der ny udmelding fra landets statsminister.

Det er lige nu, at Danmark og andre EU-lande har akut brug for vacciner mod coronavirussen. Derfor hjælper det ikke meget på statsministerens humør, at Danmark om nogle måneder kan se frem til at modtage vacciner nok til alle. Det skriver DR. 

Læs også

Johannes Langkilde overrasker med skifte: “Det er min drøm”

“Det hjælper i mine øjne ikke, at Pfizer så siger, at der kommer flere vacciner i løbet af første kvartal. Det er nu og her, vi har brug for vaccinerne, og vi tåler ingen forsinkelser," sagde hun, efter hun i går deltog i et virtuelt topmøde om coronasituationen med sine EU-kolleger.

Hun understreger, at det er vigtigt, at landene presser på. 

“Vi skal presse på, alt hvad vi kan – fra alle hjørner af EU – så vi kan få leveret flere vacciner. Men vi skal også bruge alle redskaber, så vi får vaccinerne frem så hurtigt og tidligt som overhovedet muligt.”

Færre vacciner end forventet

Fredag den 15. januar oplyste Pfizer, at Danmark og andre EU-lande ville modtage færre vacciner end først lovet.

Pfizer har nu endeligt meddelt, at Danmark i indeværende uge alene vil modtage den halve mængde vaccine af, hvad Pfizer tidligere har oplyst. Det betyder i praksis, at der vil blive givet omkring 30.-35.000 færre vaccinationer i den kommende uge end oprindeligt planlagt. Leverancen fra Pfizer ankom til Statens Serum Institut sent tirsdag eftermiddag og bliver kørt ud til regionerne onsdag formiddag.

Samtidig vil Danmark i første kvartal af 2021 modtage en mindre mængde vaccine, end hvad Pfizer tidligere har oplyst. Det betyder i praksis, at Danmark i første kvartal kan give omkring 85.-100.000 færre vaccinationer end oprindeligt planlagt – hvilket svarer til 42.-50.000 færre vaccinerede danskere. Dette svarer til en nedgang i antallet af vaccinationer med Pfizers vaccine på 10%.

Det skriver Statens Serum Institut i en pressemeddelelse. 

Læs også

Nu afslører Phillip Faber: Derfor stopper jeg

 

 

 

Dagens Gossip