Nu gør de det igen: Her melder DMI om bidende kulde med temperaturer omkring frysepunktet

07/11/2023 08:44

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu bliver det for alvor koldt igen.

Mest læste i dag

Vejret begynder så småt at finde tilbage til et normalt kedeligt efterårsvejr efter Danmark den seneste tid har været ramt af noget voldsomt vejr.

Og der er ingen grund til at ånde lettet op.

For da danskerne mandag tog hul på en ny uge var der ingen grund til at trække ekstra på smilebåndet, når snakken falder på vejret.

Og når de slår øjnene op til tirsdag er der heller ikke meget at skrive hjem om.

Det løfter DMI sløret for.

Bygerne strømmer i øjeblikket ind fra vest og sydvest - kun afbrudt af lidt sol i dagtimerne. Luften er mild med dagtemperaturer op omkring 10 grader og nattefrosten forventer vi først igen, når vi nærmer os weekenden.

Vinden er ikke alt for kraftig, men bladene falder alligevel støt fra træerne, som mange steder efterhånden står nøgne og vinterparate.

Resten af ugen

Efterårstendenserne har for alvor fået sit tag over Danmark, og det ser heller ikke ligefrem ud til, at det lakker mod enden lige foreløbigt.

Onsdagens vejr byder også på spredte byger og først lidt eller nogen sol, men i løbet af dagen mere skyet vestfra. Temperaturen ligger mellem 8 og 11 grader og let til frisk vind fra sydvest og syd, ved kysterne op til hård vind. Om aftenen og natten skyet med udbredt regn vestfra. Temperaturen daler til ned mellem 5 og 10 grader og let til frisk vind fra syd og sydvest, ved kysterne op til hård vind.

Og torsdagen starter først skyet med regn over de østlige egne, men opklaringen med spredte byger og mulighed for lidt sol breder sig fra vest. Temperaturen ventes igen omkring 10 grader og let til frisk vind fra syd og sydvest. Om aftenen og natten vekslende skydække med spredte byger som især vil falde over de vestlige egne. Temperaturene mellem 3 og 8 grader og let til frisk vind, mest omkring syd.

Men det stopper ikke her.

Fredagen bliver nemlig en kold omgang. For mens der bliver mulighed for at se lidt til solen og endnu engang spredte byger, så tager temperaturen et nøk nedad. Dagtemperaturen forbliver mellem 7 og 10 grader, men om natten bliver det koldt med temperaturer helt ned til omkring frysepunktet koldest inde i landet.