Nu indføres der nye corona-restriktioner

Foto: Shutterstock.com

Der er sket en stor udvikling i coronasmitten i Danmark i løbet af de seneste uger, og derfor er man begyndt at indføre lokale restriktioner.

Antallet af smittede får nu myndighederne til at indføre restriktioner på sociale botilbud i Silkeborg kommune.

Læs også

Se første billede siden blodprop: Joachim får besøg af storebror

I den kommende tid skal besøg på visse sociale tilbud i kommunen foregå på udearealerne. Restriktionerne kommer efter, at lignende begrænsninger for nyligt blev indført i Aarhus efter et stigende antal tilfælde af coronasmitte. 

Det oplyser Social- og indenrigsministeriet. 

Skal beskytte sårbare borgere

Det vil være muligt at besøge beboere på tilbuddene på udendørs arealer, og det vil også i såkaldt kritiske situationer være muligt at gennemføre besøg på indendørs arealer, hvis det vurderes at kunne gøres forsvarligt.

Om de nye restriktioner siger Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S): 

“Jeg tager sundhedsmyndighedernes anbefaling meget alvorligt og indfører besøgsrestriktioner i Silkeborg Kommune for at beskytte sårbare mennesker. Som det også var tilfældet med Aarhus sætter vi målrettet ind i Silkeborg ved kun at begrænse besøg på de tilbud, hvor der bor mennesker i risikogruppen. Vi følger nøje med i, hvordan situationen udvikler sig, så vi kan sætte ind lokalt, hvis behovet opstår. Samtidig vil vi fortsat have fokus på at beskytte beboere mod ensomhed og afsavn, og vi vil ophæve begrænsningerne igen, når situationen er bedre.”

Tiltaget sker som sagt efter et stigende antal tilfælde af coronasmittede. 

 

Læs også

700.000 vil nægte at bruge mundbind

 

 

 

 

 

Dagens Gossip