Nu kan du stemme på Inger Støjberg

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Partiet er nu opstillingsberettiget.

Torsdag i sidste uge kunne forhenværende minister og medlem af Folketinget, Inger Støjberg, på et pressemøde ved Hvidsten Kro meddele, at hun havde stiftet partiet Danmarksdemokraterne. Et parti for folk, som de er flest, lød det i torsdags. Opbakningen har da også været voldsomt stor.

På bare ét døgn havde over 20.000 således givet den første ud af to vælgererklæringer. Når man første gang indgiver en vælgererklæring, så skal man efter syv dage genbekræfte erklæringen.

Læs også

Janni overrasker Karsten: Er draget til ferieparadis

Det var så i dag. Og de over 40.000, som på de første dage indgav en vælgererklæring, har valgt at gøre det igen.

Partiet Danmarksdemokraterne har nu fået 20.182 vælgererklæringer, og er derfor nu opstillingsberettiget til det næste folketingsvalg. Det skriver TV 2

Inger Støjberg skal nu officielt søge Indenrigs- og Boligministeriet om at få partiet opstillingsberettiget under et partibogstav. Nøjagtig samme procedure som tidligere Venstre-formand og statsminister, Lars Løkke Rasmussen, gjorde med sit nye parti, Moderaterne, i marts måned.

Og det er da generelt gået stærkt i den seneste uge. I første omgang bestod partiet kun af Inger Støjberg, en nabo og en studentermedhjælper.

Efter Danmarksdemokraterne blev stiftet, har mange nu tidligere medlemmer af Dansk Folkeparti da også meldt sig ud, formentlig med henblik på at få et friskt pust i det nye parti.

Dog er det kun Peter Skaarup, som officielt har meldt sig under Støjbergs faner.

Uden at sætte navn på personerne, oplyser partistifteren da også, at hun har snakket med flere af dem de seneste dage, lød det fra Inger Støjberg onsdag.

- Men Danmarksdemokraterne er ikke Dansk Folkeparti 2.0, understregede hun i samme sekvens.

Læs også

Mia Khalifas opslag går amok: Deler billeder iført helt gennemsigtig badedragt

 

Dagens Gossip