Nu må det snart stoppe: TV 2 Vejret udsender varsel om voldsomt vejr

Emil Martesen

1 uge siden

|

09/07/2024
Indland
Foto: Shutterstock
Nu må det snart stoppe.

Dagens topnyheder

Det går i den grad heftigt for sig i disse dage, når snakken falder på vejret.

Det ustadige vejr har for alvor fået sit tag over Danmark, hvor det ud af det blå går fra sommerlige tendenser til kraftig regn og tordenbyger.

Som tirsdagen lakker mod enden og onsdagen står for døren venter der danskerne endnu mere torden.

Natten til onsdag forventes en frontzone at bevæge sig ind over landet, og den varme og fugtige luft, der strømmer op over landet foran fronten, skaber de ideelle betingelser for kraftige byger, som kan føre til ekstreme skybrud.

Det skriver TV 2.

De har samtidig udsendt en varsel, der gælder primært for Sjælland, Lolland, Falster, Møn og Bornholm.

For områderne gælder advarslen fra onsdag klokken 9 til 17, mens Bornholm vil være underlagt varslet fra klokken 11 til 22.

Selvom resten af landet også kan opleve kraftige byger, er risikoen for skybrud betydeligt lavere uden for de nævnte områder.

Uvejret vil begynde i den vestlige del af landet med mindre byger, som i løbet af dagen intensiveres og bevæger sig mod øst.

I løbet af formiddagen vil bygerne nå Fyn og den østlige del af Jylland, hvor risikoen for skybrud er til stede. Ved middagstid når de kraftige byger til Sjælland, og her vil de have opnået deres fulde styrke, og det er grunden til, at varslet er udsendt for dette område.

Eftermiddagen vil bringe bygerne til den østligste del af landet, hvor både København og Bornholm vil blive berørt. Det forventes, at uvejret vil aftage ud på eftermiddagen.

Forud for de kraftige byger vil temperaturerne stige til mellem 21 og 24 grader, med mulige lokale toppe over 25 grader. De kraftige byger kan resultere i betydelige nedbørsmængder, hvor der generelt kan falde mellem 5 og 15 millimeter regn, men lokalt kan der komme over 30 millimeter, især der hvor de mest intense byger passerer.