Nu skal prisen på smør og gas undersøges

Foto: Shutterstock

Flere varer er steget i pris, men nogle er især steget - også sammenlignet med udlandet. Det skal nu undersøges.

Priserne på alt fra dagligvarer til energi er steget voldsomt de seneste måneder. De stigende priser ramme alle danskere hårdt på pengepungen, hvorfor der spares så meget som muligt.

I august måned iværksatte erhvervsministeriet en skærpet overvågning, som havde til formål at se, om nogle prisstigninger stak for meget ud og ikke kunne forklares.

Læs også

Opfordrer Rusland til at bruge atomvåben

På baggrund af den skærpede overvågning vil Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen nu sætte gang i en nærmere undersøgelse inden for visse produktgrupper, herunder prisen på smør og gas.

Prisen på smør er nemlig steget væsentligt mere herhjemme end i udlandet

”Når vi kan se, at prisen stiger mere på visse produktgrupper i Danmark end i udlandet, så er vi nødt til at finde ud af hvorfor. Derfor sætter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen nu gang i en endnu mere dybdegående undersøgelse, så vi kan komme til bunds i prisstigningerne,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

 Direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jakob Hald, fortæller, at man foruden at holde øje med de nuværende prisstigninger også er optaget af, at priserne falder i takt med at energi- og råvarepriserne også gør det - hvilket forhåbentlig gerne skulle ske igen.

”Den seneste tid har vi fulgt udviklingen i priserne på blandt andet dagligvarer og energi tæt. Vi kan se, at der er produktområder, hvor priserne stiger mere end i sammenlignelige lande, og som vi derfor gerne vil undersøge nærmere. Fremover vil vi også være optaget af, at forbrugerpriserne reduceres, når de høje energi- og råvarepriser på et tidspunkt falder igen.” siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jakob Hald.

Læs også

Vanvittig fodboldkamp: Mindst 129 dræbt og 180 såret

 

Dagens Gossip