Nu sker det: Prisen hæves med 67 procent

Foto: Shutterstock.com

Det træder i kraft med øjeblikkelig virkning.

Det er ingens næse gået forbi, at inflationen raser. 

Og det har for alvor sat sine spor hos danskerne. Men nu er det altså hjemløseavisen ‘Hus Forbi’ der står for skud. 

Prisen stiger nemlig med 67% og det træder i kraft med øjeblikkelig virkning. 

Humlen er, at februar-avisen, der er på gaden i dag, koster en halvtredser. Det er altså en stigning på 20 kroner. 

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse

Og beslutningen er truffet af Forbis bestyrelse. En af forklaringerne er den inflation, alle har mærket det seneste års tid. Udgifterne til blandt andet trykning, el og varme er steget, og prisstignerne mærkes også af Hus Forbis sælgere, som nu kan tjene lidt ekstra, hver gang de sælger en avis. Fremover skal de ganske vist betale 25 kroner for avisen, men de tjener så også 25 kroner, når de sælger den. 

Simon Nielsen lægger da heller ikke skjul på, at de føler sig nødsaget til det: 

“Vi ser os nødsaget til det, siger Hus Forbis formand, Simon Nielsen, som selv er sælger, og fortsætter: 

“Vi har som mange andre en presset økonomi med øgede udgifter, og vi må konstatere, at salget af trykte medier er nedadgående. Sælgerne har også øgede udgifter, og faldende avissalg betyder, at deres indtægter falder. 

Prisen på Hus Forbi blev hævet fra 20 til 30 kroner i forbindelse med en omlægning af avisens layout for tre år siden. Men det var i virkeligheden for lidt, mener Hus Forbis formand: 

“Nu er vi på det niveau, vi burde have ligget, siger Simon Nielsen med henvisning til, at prisen på en hjemløseavis i mange år har ligget væsentligt højere i de andre nordiske lande.

Den største hjemløseavis i Norge, som hedder =Oslo, koster således 100 norske kroner, mens prisen på Faktum i Sverige er 80 svenske kroner. I Finland koster Iso Numero 10 euro, så i den sammenligning ligger Hus Forbi stadig i den lave ende. 

Hus Forbi blev grundlagt i 1996 og kostede i begyndelsen 10 kroner. Allerede fra tredje udgave af avisen blev prisen dog sat op til 20 kroner, hvoraf sælgerne beholdt de otte kroner. Den pris holdt i mange år; kunderne havde stadig kontanter i pungen, og det var nemt at bytte en tyver for en avis. Men i 2020 var MobilePay ved at tage over, og da blev prisen altså hævet til 30 kroner, mens sælgernes egenandel steg til 15 kroner. 

Det skete næsten samtidig med corona-epidemien, som gjorde et naturligt indhug i avissalget, og det er ikke lykkedes at komme tilbage til niveauet, før sygdommen ramte. Desuden havde ingen dengang forudset de kraftige prisstigninger, som især har ramt de fattigste hårdt, og altså også har påvirket Hus Forbis indtægter. 

Læs også

Kæmpe overraskelse kort efter VM-triumfen: Det skal Nikolaj Jacobsen nu

 

 

Dagens Gossip