Nu sker det: Stor ændring for kronprinsfamilien

Foto: Shutterstock.

I weekenden skete det.

I weekenden stod den på flytning for kronprinsfamilien.

Det oplyser Kongehuset. 

Læs også

Disse bilister skal være opmærksomme: Her bliver der gennemført hastighedskontrol

I weekenden flyttede familien nemlig residens til Kancellihuset ved Fredensborg Slot, hvor de vil opholde sig i de kommende måneder.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary overtog Kancellihuset i tiden omkring brylluppet i maj 2004. Forud for dette blev bygningen fra 1731 istandsat efter at have været Dronning Ingrids bolig gennem mange år. 

Frem til 2010, hvor Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg var færdigrenoveret, var Kancellihuset Kronprinsparrets primære residens.

Det er ikke kun kronprinsfamilien, der nyder livet i Fredensborg. Dronningen har i foråret og efteråret også residens på Fredensborg Slot, der blev bygget i 1719.

Slottet danner ofte ramme om store begivenheder i den kongelige familie. Her holdes blandt andet bryllupsfester, sølvbryllupsfester og fødselsdagsfester. Også kronprinsparret holdte deres bryllupsfest på Fredensborg Slot, der ligger i Nordsjælland. 

Fødselsdagsfejring i Fredensborg

Før flytningen lagde familien vejen forbi Fredensborg Slot. Det skete i fredags, hvor dronning Margrethe fyldte 81 år.

På grund af situationen med COVID-19 kom dronningen og den kongelige familie ikke ud på balkonen under vagtskiftet på Amalienborg klokken 12.00 og vinkede, som der ellers er tradition for på denne dag. 

Fødselsdagsfejring blev i det private, og lidt før klokken 13 ankom kronprinsparret til Fredensborg Slot for at spise frokost med fødselaren. Det var Kronprins Frederik, der sad bag rattet i bilen, mens prins Christian sad ved siden af. Bag i bilen sad kronprinsesse Mary, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine.

Kronprinsfamiliens boarder collie, Grace, var også med i bilen, skriver Billed Bladet.

Det er ikke den eneste royale fødselsdag i april. Den 21. april fylder prinsesse Isabella år, mens dronning Margrethes ene søster, prinsesse Benedikte, kan invitere til fødselsdag den 29. april.

Læs også

Dronning Margrethes fødselsdag: De kom forbi til frokost

 

 

 

Dagens Gossip