Nu tager Mette Frederiksen konsekvensen

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Danmarks statsminister Mette Frederiksen fortæller både i en pressemeddelelse og på sin egen Facebook-profil, at hun tager konsekvensen af gårsdagens ændring i regeringen.

Det var ikke noget specielt god dag for Socialdemokratiet i går, da den længe ventede redegørelse af mink-sagen førte til, at Mogens Jensen pakkede sine fine tøj og gik.

Læs også

Populært ‘Vild med dans’-par afviser rygte

Dermed er Mette Frederiksen i dag en minister mindre på Christiansborg, det tager tager statsministeren i dag konsekvensen af. Det fortæller hun både i en pressemeddelelse og i et opslag på sin Facebook-profil.

“Fødevareminister Mogens Jensen har i dag meddelt mig, at han ønsker at udtræde af regeringen. Derfor går jeg i morgen til Hendes Majestæt Dronningen for at ændre i regeringens sammensætning,” lyder det fra Mette Frederiksen i pressemeddelelsen, der også sætter et ord på redegørelsen.

“Redegørelsen tegner et billede af et meget beklageligt forløb. Der er ingen som helst tvivl om, at der er begået fejl i forløbet. Jeg har i øvrigt noteret mig, at der i Folketinget foregår drøftelser om en yderligere og uvildig afdækning af forløbet,” lyder det fra statsministeren.

Siden hen har statsministeriet også meldt ud, at Mette Frederiksen vil tage til Amalienborg klokken 11.00 her til formiddag, hvor hun altså skal mødes med dronningen og fortælle om ændringen i regeringens sammensætning.

Læs også

Somalisk kvinde brød i gråd: Nu undskylder DR

 

 

Dagens Gossip