Regeringen har nedsat en gruppe på 14 personer, der skal veje for og imod.
Lige nu læser andre
Det er efterhånden 14 år siden, at den daværende regering indførte en ny skala i forbindelse med eksamen i de danske skoler.
Før var det den såkaldte 13-skala, og den blev i stedet ændret til den nuværende 7-trinsskala, som dog har fået meget kritik.
Derfor overvejer regeringen nu stærkt at få ændret på den nuværende karakterskala, og de har derfor nedsat en ekspertgruppe på 14 personer, der skal vurdere, hvilken skala der vil være bedst for de unge i Danmark.
Ifølge Ane Halsboe-Jørgensen, der er uddannelses- og forskningsminister, så har den nuværende skala alt for mange fejl.
“Jeg ville ønske, at den, vi har nu, fungerede godt og kunne blive stående. Men det er bare ikke det, vi får at vide, og derfor bliver vi nødt til at overveje, hvordan vi gør det klogere,” lyder det fra ministeren til Ritzau.
Børn skal ikke have minus
Det er blandt andet i begge ender af skalaen, at der skal laves om, hvis det står til ministeren. Hun har det nemlig skidt med, at børn kan blive dømt med en minus karakter, mens der også skal være mere at stræbe efter i toppen.
“Vi vil også gerne af med minuskarakteren. Jeg kan næsten ikke have i maven, at vi bedømmer vores børn med minuskarater i den nuværende skala. Og i toppen må der godt være noget at stræbe efter, som er endnu højere end det nuværende 12-tal,” fortæller hun til Ritzau.
Den store gruppe på 14 personer, skal i den kommende tid gennemgå fordele og ulemper ved den nuværende karakterskala, og samtidig kigge på, hvad der eventuelt skal indføres i stedet. Det er eksempelvis ikke utænkeligt, at den gamle karakterskala kan blive indført igen.