Ny aftale sparer dansker for millioner: Stor gruppe danskere får skattefrit beløb

Foto: Jonathan Damslund/Ritzau Scanpix

En lang række danskere kan se frem til at modtage et skattefrit beløb, ligesom regeringen har foretaget en række ændringer og afgiftsnedsættelser, som kommer til at spare alle danskere for flere hundrede millioner kroner.

På et pressemøde fredag formiddag har finansminister Nicolai Wammen afsløret en lang række punkter, som kommer danskernes skrantende privatøkonomi til gode. 

Tidligere på dagen blev det meldt ud, at de mest trængende folkepensionister, som modtager ældrechecken, vil få udbetalt et skattefrit beløb på 2500 kroner i år, ligesom de vil få udbetalt et tilsvarende beløb i 2023. 

Læs også

Advarer danskerne om mail fra Europol og politiet: Gå ikke i dialog

Nu forlyder det desuden, at også de studerende på SU kan se frem til økonomisk hjælp. 

Det skriver TV2

Helt konkret er det 'kun' modtagere af SU-handicaptillæg og SU-forsørgertillæg, som vil modtage et kontant beløb. 

Disse vil få udbetalt et skattefrit engangsbeløb på 2000 kroner i 2022. 

Andre SU-modtagere vil dog også få mere økonomisk frihed, da SU-fribeløbets stigning fremrykkes til at træde i kraft allerede d. 1. januar i år og dermed virke med tilbagevirkende kraft. 

Beløbet, som angiver, hvor meget studerende må tjene ved siden af SU'en, skulle ellers først være forhøjet til 4000 kroner om måneden i 2023. 

Resten af Danmarks befolkning vil desuden kunne se frem til afgiftsnedsættelser på el og et højere beskæftigelsesfradrag, ligesom "en række ydelsesmodtagere, der har trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet" også kan se frem til et skattefrit engangsbeløb i januar 2023. 

I aftalen er særligt førtidspensionister nævnt, og de kan altså også se frem til et skattefrit beløb på omkring 2000 kroner i 2023. 

Læs også

Mette sænker afgiften: Sparer danskerne for 475.000.000 kroner

 

 

 

Dagens Gossip