Ny beregner viser det: Nu kan du se, hvor mange penge du kan spare på samkørsel

Foto: Shutterstock

Der kan være mange tusind kroner at spare, hvis man vælger samkørsel.

De høje benzinpriser har fået fået flere danskere til at se på billigere måder at transportere sig på. Det kan for eksempel være offentlig transport, som mange i øjeblikket benytter.

Samkørsel bliver også mere og mere populært, især i forbindelse med kørsel til og fra arbejde. Men alligevel er der i gennemsnit ‘kun’ 1,08 personer i bilen, når danskerne kører til og fra arbejde.

Læs også

Gammel labrador efterladt på gaden: Ejer efterlod hjerteskærende besked

Derfor har Vejdirektoratet lanceret kampagnen ”Hvorfor ikk’ følges, når vi skal samme vej”. Kampagnen skal få flere til bruge samkørsel.

Som en del af kampagnen har Vejdirektoratet fået udarbejdet en samkørselsberegner, hvor man kan indtaste sine oplysninger og få syn for, hvor mange penge og hvor meget CO2 man kan spare ved at køre sammen med andre.

”Der er et rigtigt stort potentiale i samkørsel. Ikke mindst nu, set i lyset af energikrisen. Og der er mange ledige sæder i bilerne, når danskerne kører til og fra arbejde. Det er ikke alle, der kan få det til at fungere med samkørsel. Men for mange er det en oplagt mulighed. Med samkørselsberegneren kan man se, hvor store gevinsterne er både for pengepungen og for klimaet,” siger transportsminister Trine Bramsen (S).

Hos Vejdirektoratet fortæller afdelingsleder Andreas Egense, at der kan være rigtig mange penge at spare. Samtidig kan man også udlede væsentligt mindre CO2.

”Samkørselsberegneren kan være en øjenåbner for mange pendlere, der måske ikke ved, hvor meget der faktisk er at vinde. Hvis du tager to gennemsnitlige bilpendlere, der har 42,5 km til og fra arbejde, så vil de til sammen spare cirka 24.000 kroner om året, hvis de begynder at køre sammen. Og på klimakontoen vil de spare cirka 1.300 kg CO2, hvilket svarer til, at de hver især dropper en årlig flyrejse eller den ene holder op med at spise kød. Gevinsterne er altså store, så det er bare med at komme i gang.”

Du kan prøve beregneren her.

Læs også

TV 2-program undskylder kæmpe brøler

 

Dagens Gossip