Ny corona-hastelov på vej

Foto: Shutterstock.com

Regeringen ønsker at indføre endnu en corona-hastelov, som allerede vil træde i kraft den 9. juni, hvis den vedtages.

Siden corona-epidemien brød ud i Danmark, er der blevet vedtaget flere såkaldte hastelove, som træder hurtigt i kraft, men som omvendt også kun kan tages i brug midlertidigt.

Nu vil regeringen så indføre endnu en hastelov, som skal være med til at gøre det lettere at opspore coronasmittede danskere.

Læs også

Grænsehandlen bliver endnu billigere end den plejer

Det er Berlingske der i dag skriver, at regeringen vil gøre det muligt for Styrelsen for Patientsikkerhed at få adgang til numre i 118-systemet, når de skal opspore coronasmittede danskere.

Vil have adgang til hemmelige numre

118-systemet er folk med hemmeligt nummer, som regeringen altså vil have en hjemmel til at kunne få adgang til.

Det er dog ikke alle partier, der synes det er en god ide. DF og Venstre er modstandere af forslaget, da de mener, at ændringen er blevet sneget ind i en hastelov, der i stedet handler om noget helt andet.

“Det har slet ikke noget med lovforslaget at gøre. Regeringen viser ikke rettidig omhu, forslaget har ikke været i høring, og der er ingen faglige input. Der er vel en grund til, at folk har hemmeligt nummer, og at alle myndigheder ikke bare har adgang til nummerregisteret,” siger Martin Geertsen, der er Venstres sundhedsordfører, til Berlingske.

Hvis det lykkes regeringen at få flertal, så vil hasteloven allerede træde i kraft den 9. juni i år. Den vil løbe til 1. marts 2021.

Læs også

Mand kørt ned af lastbil: Hastet på hospitalet

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip