Ny farlig virus spreder sig i Danmark

En ny farlig virus der kan give alvorlig hjernebetændelse, spredes i Danmark. Det vides dog ikke med sikkerhed, hvorfor virussen pludselig bliver spredt.

Siden slutningen af februar har vi ikke hørt om andet en coronavirussen i Danmark, men nu viser det sig, at endnu en farlig virus spreder sig i Danmark.

Det er Danmarks Radio der skriver, at virussen TBE, der kan give alvorlig hjernebetændelse spredes rundt i Danmark.

Læs også

Danskere med denne indkomst kan få 10.000 kroner ekstra

Virussen stammer fra skovflåter, og i løbet af de seneste par år har man typisk set virussen i flåter på Bornholm. Nu er virussen dog begyndt at sprede sig til resten af landet, og dermed er der en lille risiko for at blive smittet med TBE, hvis man bliver bidt af en flåt.

“Det er en sjælden infektion, så vi skal ikke frygte den, hver gang vi har hovedpine. Men hvis der for eksempel er nakkestivhed, så er det vigtigt at lægerne har TBE i baghovedet. Det kan godt være, der aldrig har været TBE i deres område før, men sygdommen breder sig,” fortæller René Bødker, epidemiolog på Københavns Universitet til DR.

Man kan blive vaccineret mod det

Hvis man bliver inficeret med virussen fra flåterne, så er det ikke sikkert, at man vil mærke det. Nogle mennesker vil dog opleve influenza-lignende symptomer, og ud af disse vil en tredjedel udvikle en hjernebetændelse, der kan give varige men.

Det vides endnu ikke præcis hvorfor sygdommen bliver mere normal i Danmark, men da Statens Serum Institut sidste år udsendte en pressemeddelelse, lød det, at klimaforandringerne kunne spille en rolle.

De mener, at trækfugle og hjorte kan have transporteret flåterne, og dermed været med til at sprede TBE i Danmark.

Hvis du ønsker at være på den sikre side mod TBE, så er det muligt at blive vaccineret mod virussen.

Læs også

Drikkevarer solgt i hele landet kaldes tilbage: Kan indeholde skimmelsvamp

 

 

Dagens Gossip