Ny hastelov vedtaget: Udlændinge kan udvises, hvis de begår coronakriminalitet

Foto: Morten Rasmussen/Ritzau Scanpix

Folketinget har netop vedtaget en ny hastelov, som skal gøre det muligt at give dobbeltstraf til kriminelle, der laver coronakriminalitet, mens udlændinge kan risikere udvisning.

I løbet af de seneste par uger, har vi hørt flere forskellige historier, hvor folk er blevet taget ved næsen, eller forsøgt svindlet af folk, der ville udnytte coronavirussen.

Folk får tilsendt mails, sms’er og nogle endda opsøgt på deres adresser, hvor falske ‘sygeplejersker’ ville ind i folks hjem, med den undskyldning, at de var kommet for at tage blodprøver.

Læs også

Mette Frederiksen sender ny besked til danskerne

Samtidig har vi også set to personer på henholdsvis 20 og 50 år, som er blevet varetægtsfængslet i intet mindre end fire uger, fordi de hostede efter politiet og råbte, at de havde corona.

Hasteloven blev vedtaget

De mange tilfælde har ført til, at de i folketinget skulle stemme om en ny hastelovgivning, der skulle gøre det muligt at indføre dobbeltstraf mod de personer, der brugte coronakrisen til at svindle.

Derudover kom de rogså et nyt punkt i lovgivningen, der giver mulighed for, at udlændinge kan blive udvist af landet, hvis de begår såkaldt coronakriminalitet.

Det er fuldstændig ligegyldigt, hvor længe de har opholdt sig i landet ifølge den nye lovgivning.

Hasteloven er netop blevet vedtaget i folketinget, men for første gang under coronakrisen, var det ikke enstemmigt.

Enhedslisten gik på bagben, da de ikke var interesserede i at bakke op om en lovgivning, hvor man kan udvise udlændinge, fordi de begår coronakriminalitet, mens De Radikale valgt at stemme helt imod det samlede lovforslag.

Hasteloven har en såkaldt solnedgangsklausul, hvilket betyder, at den ikke længere er gældende pr. 1. marts 2021.

Læs også

Eksperter afslører: Der er nye symptomer på coronavirus

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip