Ny meningsmåling: Et parti kan afgøre det hele

Foto: Shutterstock

En ny måling viser dødt løb mellem blokkene, og det giver ét parti en stor fordel.

Der går formentlig ikke længe før der skal være folketingsvalg i Danmark. Presset på Mette Frederiksen er stort fra de Radikale, som senest vil have udskrevet valg inden Folketingets åbning den 4. oktober.

Sker dette ikke, så vil man være klar til at stemme for et mistillidsvotum. Men ifølge en ny meningsmåling, så vil det kommende valg blive meget, meget tæt.

Læs også

Drama i Rema 1000: Har du set ham her?

Der er faktisk dødt løb mellem blokkene. 47,9 procent til rød blok. 47,8 procent til blå blok.

Inger Støjbergs nye borgerlige parti, Danmarksdemokraterne, vil i den nye måling storme ind i Folketinget med lynets hast. Partiet står således til at få 10,8 procent af stemmerne, hvilket vil resultere i 20 mandater.

Dog er det mest interessante tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens nye midterparti, Moderaterne, som står til 3,1 procent og 5 mandater.

Det er en ganske gunstig situation for midterpartiet, som dermed kan være dem med de afgørende mandater.

Moderaterne har nemlig ikke meldt sig ind som en del af blå blok, ligesom Inger Støjberg har gjort det. Der er da også glæde at spore hos Moderaterne.

- Den eneste måling, der tæller, er den, der bliver afgjort af vælgerne på valgdagen. Med det sagt, så er jeg da optimistisk, siger politisk chef for Moderaterne, Jakob Engel-Schmidt til DR, og tilføjer:

- Jeg håber da, at vi ender på et markant højere valgresultat, men 3,1 procent er da bedre end 2,1 procent. For Moderaterne er det afgørende at få mandater, der giver indflydelse. Så er det lidt mindre afgørende, om det er 5,1 procent, 4,1 procent, eller 3,1 procent.

Læs også

Ung mand død af 1 1/2 liter cola

 

Dagens Gossip