Ny stigning: Mere end 2.000 danskere smittet

Foto: Marijan Murat/DPA/Ritzau Scanpix

Sundhedsstyrelsen har netop opdateret antallet af smittede danskere, og der er nu over 2.000 bekræftede tilfælde af coronavirus i Danmark.

I går den 26. marts klokken 17.00 var i alt 16.197 danskere blevet testet for coronavirus, og ud af disse var i alt 1.877 danskere bekræftet smittet med virussen.

Ydermere steg antallet af dødsfald til 41, hvilket giver Danmark en bekræftet dødelighedsprocent på lige omkring 2.2 %.

Læs også

16-årig pige uden sygdomme død af coronavirus

Sundhedsstyrelsen meldte i går ud, at de løbende vil få testet flere og flere danskere, og målet er, at der i alt skal testes 5.000 danskere på daglig basis.

Det er et stort skridt op i forhold til tidligere, hvor der er blevet testet mellem 500 og 1.800 danskere om dagen.

I dag fredag den 27. marts er Sundhedsstyrelsen igen klar med nye tal, og desværre er vi vidne til endnu en stigning i antallet af smittede danskere med coronavirus.

Siden i går klokken 17.00 er der blevet testet lidt over 1.000 danskere, og der er sket en stigning på 133 nye smittetilfælde. Det betyder, at der i dag er 2.010 bekræftede tilfælde af coronavirus i Danmark.

På Færøerne er der registreret 144 smittede, mens tallet på Grønland lyder på ni smittede.

Flere forbud på vej

I takt med at antallet af smittede danskere med coronavirus stiger, så forsøger regeringen at få smittekæden til at stoppe.

Det sker blandt andet med flere og flere forbud, hvor de seneste lød på, at man ikke måtte samles mere end 10 personer sammen, samtidig med, at der også blev lukket ned for en masse restauranter, cafeer og andre samlingspunkter.

Nye forbud kan dog være på vej, da Folketinget snart er klar med en ny hastelovgivning. Denne lov skal være med til at forbyde forsamlinger på mere end to personer. Derudover skal loven også være med til at forbyde, at man tager på legepladser samt andre steder, hvor mange personer kan opholde sig samtidig.

Selvom hasteloven bliver vedtaget, er det ikke ensbetydende med, at den træder i kraft. Regeringen vil blot have muligheden for, at de kan indføre den, hvis det bliver nødvendigt.

Læs også

Eksperter afslører: Der er nye symptomer på coronavirus

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip