Nye restriktioner og krav rammer disse danskere

Foto: Shutterstock

Et af landets største forsikringsselskab melder om en ny bølge af travlhed på telefonerne. Denne gang på grund af indrejserestriktioner på én af de mest populære skiferiedestinationer, nemlig Østrig.

Topdanmark har i december haft 65 procent flere kunder i røret, der har spørgsmål om rejse- og afbestillingsforsikringen, sammenlignet med december på et ”normalt” år, det vil sige 2019, før coronakrisen ramte.

Det oplyser forsikringsselskabet i en pressemeddelelse.

Læs også

Forsikringsselskabet har behandlet dobbelt så mange afbestillingssager, og Topdanmark forventer, at bunken af sager, hvor rejser skal refunderes, vil vokse yderligere i de næste måneder, hvor der er højsæson for skiferier.

”Vi måtte indsætte ekstra mandskab mellem jul og nytår, og billedet er det samme i dag, mandag. I en normal skiferiesæson har vi travlt med at hjælpe med knæskader og brækkede ben blandt kunder, der er taget afsted på skiferie. Lige nu hjælper vi i stedet tusindvis af kunder, der ikke kan komme afsted. Der bliver i øjeblikket refunderet rigtig mange rejser på grund restriktioner,” siger Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark.

”Mange kunder står i en situation, hvor deres børn på over 15 år ikke kan komme med på skiferien til Østrig på grund af krav om et tredje vaccinestik. Hvis det ikke har været muligt at få et tredje stik inden afrejse, og man i øvrigt har fulgt vaccineprogrammet, så vil man kunne få hjælp fra afbestillingsforsikringen. Det gælder både for børn over 15 år og voksne,” siger han.

Siden den 25. december er danskere, der tager til Østrig, blevet mødt med et krav om 10 dages karantæne ved indrejse, medmindre man har fået et boosterstik og kan fremvise en negativ PCR-test.

Kravet gælder for alle personer over 15 år, men da det indtil videre kun er danskere over 18 år, som har fået en invitation til et tredje stik med revaccination mod covid-19 fra Sundhedsstyrelsen, er en del kommet i klemme, og det påvirker typisk rejseplanerne for hele familien.

Læs også

Far lod sin 3-årige datter vælge sit tøj til skolebilledet: Nu går billedet verden rundt

 

 

Dagens Gossip