Nyt forslag: Giv ledige 50.000 kroner til at ordne tænder eller fjerne tatoveringer

SF foreslår, at ledige skal kunne få ordnet tænderne for pengene. Foto: Polfoto/ Finn Frandsen

Langtidsledige borgere skal kunne få penge for at fikse deres tænder eller fjerne tatoveringer. Pengene skal få borgerne hurtigere i arbejde, mener SF i København.

Det koster mange penge at gå til tandlægen eller få fjernet den tatovering på halsen, som man måske har fortrudt. 

Er man ovenikøbet ledig, så er det endnu sværere at få pengene til at slå til, selvom man måske tror, at det er ens udseende, der afholder en fra et job med en rigtig lønseddel. 

Derfor skal de langtidsledige i København have 50.000 kroner i hånden til at få ordnet tænder, fjernet tatoveringer, taget et særligt kursus eller starte deres egen virksomhed. 

Sådan lyder forslaget fra SF i København, der vil give alle borgere, der har stået uden arbejde i over et år, penge i hånden, skriver Avisen.dk.

Læs også

Freja stod i proppet tog, da hun fik ubehagelig besked over højtaleren: 'Jeg rystede og følte, jeg skulle besvime’

- Det er vigtigt at involvere dem, der har være ledige i lang tid, i at finde løsninger. Pengene kan bruges på uddannelse eller på at fjerne tatoveringer, hvis man har fået ansigtstatoveringer, der gør det svært at få et arbejde. Eller det kan være at åbne sin egen forretning, som kræver nogle penge. Nogle kan også have behov for nye tænder, siger Sisse Marie Welling, der er borgmesterkandidat for SF i København, til Avisen.dk.

Men forslaget falder igennem med et brag, hvis man spørger Venstres spidskandidat, Cecilia Lonning-Skovgaard:

- Jeg frygter, det er penge ud af vinduet og et smart forsøg på at kapre stemmer fra langstidsledige, siger hun til avisen. 

I København er der 1.700 kontanthjælpsmodtagere, der er klar til at tage et job, men som alligevel har været ledige i over et år. 

Læs også

6 ildevarslende tegn på mavekræft, som kan være svære at opdage

Sisse Marie Welling mener, at forsøget kan være gavnligt og i Aarhus har Veluxfonden allerede søsat et lignende forsøg, hvor 100 ledige får penge fra den private fond til lignende formål.

Derfor foreslår SF, at private fonde skal være med til at betale til forsøget i København. 

Første gang i seks år: Julelastbilen fra Coca Cola kommer til Danmark

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip