Økonom med opfordring til danskerne: Disse dage skal du tanke for at spare penge

17/11/2023 21:00

Kamille Isaksen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er lige om snart, at du bør fylde tanken i bilen helt op. Investeringsøkonom melder nemlig ud om sænkede priser.

Mest læste i dag

Det er nærmest som om, at vi danskere har vænnet os til de høje benzinpriser, men nu er der endelig gode nyheder til danskerne. 

Efter en vedvarende nedgang i olieprisen forventes det, at bilister snart kan se frem til lavere benzinpriser. Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, analyserer det nuværende fald i oliepriserne, der er faldet med 14 pct. inden for den seneste måned og er nu tilbage på niveau med begyndelsen af juli, ifølge Nordea.

Det skriver Euroinvester.

Hertil bliver det understreget, at faldet i benzinpriserne både viser gode tegn for bilister og landets inflation.

Derfor kommer investeringsøkonomen også med et bud på, hvornår det vil være mest optimalt for danskerne at tanke bilen med henblik på at spare flest penge. 

 »Hvis de aktuelle og lavere priser fra torsdag holder de kommende dage, kan bilisterne igen køre hen med gode tanker til priser og pengepung. Prisfald på råolie slår igennem med nogle dages forsinkelse hos forbrugeren, og det vil i det nuværende tilfælde være mandag-tirsdag i næste uge.«

Nordea forklarer, at olieprisens fald skyldes en kombination af "større end ventet lagre og frygten for en lav global efterspørgsel de seneste dage."

Den amerikanske WTI-olie koster nu omkring 73 dollar pr. tønde, mens den europæiske Brent-olie ligger på knap 77 dollar.

Ifølge FDM råder mere end seks ud af ti danske familier i øjeblikket over en bil. Med forventede prisfald på benzin vil dette kunne have en positiv indvirkning på familiernes transportomkostninger og deres generelle økonomi.