Omikron smitte konstateret ved flere større forsamlinger

Foto: Shutterstock

Omikron har spredt sig hastigt ved flere lejligheder.

Den nye variant af coronavirus, som kaldes omikron, er i hastig vækst i store dele af verden. Det gælder også i Danmark.

I dag har Styrelsen for Patientsikkerhed via deres bruger på Twitter oplyst, at der er konstateret smitte med omikron ved flere større forsamlinger.

Læs også

Nyt fra samrådet: Politiet har måske slet ikke fået Mettes iPhone

Der er tale om en julefrokost den 27. november nær Viborg, hvor 150 personer var forsamlet for at fejre den årlige tradition, som julefrokost jo er.

"Vi kan konstatere, at smitten kan spores tilbage til samme smittekilde, og dermed er der sammenfald mellem smitten til julefrokosten, Martin Jensen-koncerten i Aalborg og udbrud på de tre ungdomsuddannelser. Og vi kan konstatere, at det er gået meget hurtigt," siger Anette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

69 af de 150 deltagere til julefrokosten er konstateret smittet med coronavirus.

Styrelsen skriver også, at der i København er opstået smitte som følge af to forsamlinger.

“Vi har konstateret Omikron-smitte ifm. udbrud ved hhv. en koncert med Jung i Royal Arena i torsdags og en fredagsbar på Panum i København i fredags. Hvis man har deltaget ved en af de to begivenheder, opfordrer vi til, at man lader sig antigenteste hurtigst muligt.”