Onsdag siger din mobiltelefon en høj lyd: Sådan skal du reagere

02/05/2023 17:45

Mathias Madsen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politiet og beredskabet afprøver onsdag sirenerne og s!renen.

Mest læste i dag

De sidste mange år har politiet og beredskabet afprøvet Danmarks sirenevarslingssystem klokken 12 den første onsdag i maj, og i år er ingen undtagelse. 

Sirenerne rundt omkring i landet vil nemlig traditionen tro blive afprøvet med en række forskellige lydsekvenser, men i år er de fysiske sirener ikke de eneste, der skal afprøves.

Politiet og beredskabet har nemlig introduceret et nyt varslingssystem på mobiltelefonen, som også vil blive afprøvet klokken 12 i morgen. 

Og det er uanset, om du vil det eller ej. 

Sirenen - som har fået navnet S!renen - vil nemlig kunne høres på alle nyere smartphones, og den eneste måde, man kan undgå det på, er ved at slukke sin mobil helt. 

Man kan dog slukke alarmlyden, når den ér gået i gang. 

For at slukke alarmen skal du blot interagere med tekstbeskeden, og hvis du ikke har mulighed for at gøre det med det samme, vil alarmen automatisk slukke efter cirka 10 sekunder.

Det er vigtigt at huske, at det - ligesom når de fysiske sirener lyder - blot er en prøve i morgen, og man derfor ikke skal foretage sig andet end evt. at slukke alarmen igen. 

Hvis du hører de fysiske sirener eller S!renen på et andet tidspunkt end klokken 12 den første onsdag i maj, skal du dog ifølge politiet huske: "Stop, læs, reagér."

Hør mere om det i videoen herunder:

I artiklen herunder kan du høre, hvordan S!renen lyder: