Opråb til danskerne: I skal ikke stoppe med det

Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Mange danskere frygter med god grund at blive smittet med coronavirussen. Faktisk frygter mange det så meget, at de slet ikke vil tage til lægen, selvom de har symptomer på sygdom.

Ganske tidligt i forløbet med coronavirus, begyndte de forskellige lægehuse landet over at advarer mod, at folk skulle dukke op, hvis de havde symptomer på coronavirus.

Det betød, at mange måtte nøjes med telefonkonsultationer, men det har også betydet, at langt færre går til lægen disse dage.

Læs også

Meld din coronasmitte som arbejdsskade

Det er et stort problem, for det kan koste liv, hvis man ikke tager til lægen, hvis man har symptomer på noget, der kunne være alvorligt.

Af den årsag har de Praktiserende Læger i Regionen Hovedstaden, PLO og Region Hovedstaden udsendt en fælles besked, hvor de appellerer til, at danskerne ikke skal frygte coronavirussen så meget, at de ikke tager kontakt til lægen.

“Det handler om liv. Jeg frygter, at der kan gå mennesker rundt med alvorlige symptomer, som ikke går til lægen, fordi de er bekymrede for at blive smittet med COVID-10. Men jeg vil gerne opfordre til, at man ikke går derhjemme og ser tiden an. Har man symptomer på sygdom, som er bekymrende, skal man altid kontakte sin læge,” fortæller regionsrådsformand Sophie Hæstorp ifølge TV2 Lorry.

40 % færre besøger lægen

Ifølge TV2 Lorry så er antallet af lægebesøg faldet med intet mindre end 40 % siden Danmark begyndte at lukke ned på grund af coronavirussen.

Man kunne håbe, at det skyldes, at færre personer er syge, men sådan er det altså ikke. Det fortæller Karen Zimmer, der er formand for Praktiserende Læger og Region Hovedstaden.

“Jeg tror, det skyldes flere faktorer. Det mest oplagte er, at patienterne ikke vil forstyrre. Det andet er en bekymring for at blive smittet,” fortæller hun til mediet.

Hvis man går rundt med symptomer, skal man ikke tøve med at ringe til lægen. Derefter er det op til lægen at vurdere, om du har brug for behandling og hvilken slags behandling.

Læs også

Trusselsbrev hang på døren: Holder i åbent får det konsekvenser

 

 

Dagens Gossip