På onsdag skrives der historie på Politiskolen: Har aldrig oplevet det før

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det bliver en stor dag i dansk politihistorie på onsdag.

Onsdag den 25. Maj bliver en historisk dag for dansk politi. Traditionelt set så har størstedelen af politieleverne været mænd. De senere år er der dog kommet flere og flere kvinder til på den populære uddannelse.

I 2018 udgjorde kvinderne 24,4 procent af det samlede optag, og frem til 2021 er andelen vokset til 31,2 procent. Men der er stadig lang vej til en ligelig fordeling af mænd og kvinder i klasseværelserne.

Læs også

Nu melder eks-kæresten ud: Det ved jeg om Sidney Lees død

Men onsdag vil der altså ske noget vildt. Her dimmiterer 22 elever fra Politiskolen i Brøndby, og af disse 22 vil 12 af dem være kvinder.

Klasselærer Grethe Bach Pedersen har været underviser gennem 22 år, og hun har aldrig før oplevet, at kvinderne udgjorde over halvdelen af de studerende i en klasse.

 “Jeg må indrømme, at jeg først tænkte: ”Åh, nej, bliver det nu en hønsegård med en masse pigefnidder og klikedannelser?”. Men den bekymring er da heldigvis gjort godt og grundigt til skamme,” siger Grethe Bach Pedersen.

Men det er gået lige omvendt, for kønsbalancen har kun været en positiv for klassen.

Eksempelvis er der lagt en dæmper på den ellers lidt hårde tone, der kan være indbyrdes i politiet, ligesom kvindernes arbejdsomhed og sans for struktur har smittet af på hele klassen, fortæller Grethe Bach Pedersen.

Sammenholdet har ifølge klasselæreren også været super godt, hvor særligt respekt og rummelighed har været i topklasse.

Læs også

David Garmark afslutter fremragende krimitrilogi: Fortjener langt mere opmærksomhed

 

Dagens Gossip