Pas på: Du kan blive ramt af stort skattesmæk

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Hverdagen er ikke som den plejer for de fleste, og det kan faktisk gå hen og blive dyrt, når Skat skal tjekke din årsopgørelse igennem.

Coronavirussen har ændret hverdagen for stort set hele befolkningen. Mange arbejder hjemmefra i stedet for at køre ud på deres kontor eller til deres arbejde i butik, og lige præcis dette, kan ende med at koste dyrt.

En bruger på det sociale medie Twitter stillede nemlig et spørgsmål til Skattestyrelsen om, hvorvidt ens kørselsfradrag skulle ændres i forskudsopgørelsen, når man har arbejdet hjemmefra og ikke fra ens kontor.

Læs også

Politiet varsler endnu et opholdsforbud i Danmark

Svaret fra Skattestyrelsen var ganske klart: Ja, det skal man.

“Da befordringsfradraget er til de dage, man har kørsel på mere end 24 km pr. dag, mellem hjem og arbejde, skal det rettes til for den periode man arbejder hjemmefra,” lød det fra skattemedarbejderen Louise via Skattestyrelsens Twitter-profl.

TV2 har ligeledes taget fat i Skattestyrelsens underdirektør, Karoline Klaksvig, og hun bekræfter, at man skal ændre sit befordringsfradrag.

“Det er rigtig mange af os, der har befordringsfradrag, men man har ikke befordringsfradrag, når man arbejder hjemme. Det kræver, at man har transport til og fra arbejde,” lyder det fra underdirektøren til TV2.

Læs også

Matematisk model: Denne dag slutter corona-pandemien

Det er et område hvor danskerne let kan ende med at få et stort skattesmæk, da det formentlig er de færreste danskere, der tænker på at rette det. Hverdagen har fuldstændig ændret sig for de fleste, og derfor er det ikke transport på arbejde og Skat, der er i ens tanker.

Det er dog vigtigt at ændre i opgørelsen, da Skattestyrelsen ved, at rigtig mange ikke har haft transport til arbejdet i denne periode.

“Hvis man ikke ændrer noget, er der en risiko for, at man kan få et relativt stort skattesmæk ved årsopgørelsen, fordi vi jo ved, at rigtig mange ikke har haft transport til arbejde

Du kan finde rubrikken for kørselsfradraget (befordringsfradrag) inde på din forskudsopgørelse under rubrik 51.

Læs også

Medier: Yahya Hassan fundet død i sin lejlighed

 

 

Dagens Gossip