Penge på vej til danskerne

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Efter at regeringen og resten af folketingets partier blev enige i en ny aftale, vil der snart komme penge tilbage til danskerne.

De seneste par måneder har det stort set kun handlet om coronavirus herhjemme. Dog har der været en enkelt anden ting, som også har fyldt meget i medierne, og det er penge til danskerne.

Politikerne skulle nemlig forhandle om den såkaldte sommerpakke, der resulterede i, at mange danskere får tre ugers feriepenge retur, samtidig med at andre uden et arbejde vil få 1.000 kroner.

Læs også

Her er det dyrere for kvinder end for mænd

Nu er der dog godt nyt til en helt tredje gruppe danskere, da regeringen har lavet en ny aftale, som betyder flere penge tilbage.

Disse danskere får penge tilbage

Helt præcist er der lagt op til, at regeringen har fundet en løsning til rejsebranchen, så de kan få nogle flere penge i kassen, og dermed udbetale penge til de mange danskere, der har fået deres ferier aflyst.

Erhvervsministeriet fortæller i en pressemeddelelse, at de er blevet enige i en ny aftale, hvor man fuldstændig sløjfer den voucher-løsning, som EU kritiserede Danmark for.

I stedet har regeringen valgt at øge lånet til rejsebranchen fra 1,5 milliarder kroner til 2,25 milliarder kroner. Det skal altså være med til, at danske borgere der har penge i klemme hos et rejseselskab, nu kan få pengene retur.

Den her aftale er en yderligere sikring af forbrugerne, fordi der nu er flere penge til, at selskaberne kan betale forbrugerne deres penge tilbage. Så hvis man rejser med et selskab, der er i den danske garantifond, får man sine penge tilbage

Den nye aftale, der er indgået af Regeringen, Venstre, Danske Folkeparti, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Konservative, Liberal Alliance og Alternativet indeholder følgende:

 • Statsgarantien forlænges til 31. august 2020

 • Statsgarantien øges fra 1,5 mia. kr. til 2,25 mia. kr.

 • Koblingen mellem individuel gældsoptagning og kollektiv tilbagebetaling af tab på statsgarantien fjernes.

 • Videre drøftelse af oplæg til et lovforslag til justeringer af Rejsegarantifonden, så Rejsegarantifonden vil være bedre rustet til at håndtere kriser i rejsebranchen.

 • Rejsegarantifonden får et tilskud på 1 mio. kr.

  Læs også

  Dette syn mødte Elisabeth: “Forfærdeligt”

   

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip