Pernille Vermund melder klart ud: Derfor bakker vi ikke op om genåbningen

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Med undtagelse af Nye Borgerlige er folketingets partier blevet enige om en bred genåbning af Danmark.

Klokken 03.00 i nat lykkedes det folketingets partier med undtagelse af Nye Borgerlige at nå til enighed om en bred genåbning af Danmark.

Læs også

Det betyder blandt andet, at fitnesscentre og indendørs idræt åbner for personer over 18 år med krav om coronapas fra torsdag den 6. maj. Spillesteder, teatre, biografer og lignende åbner mod fremvisning af coronapas og op til 2.000 tilskuere i sektioner af 500. Konferencer og møder med erhvervsmæssige og faglige formål åbner med krav om coronapas og op til 1.000 deltagere i sektioner af 500 personer.

Meget af genåbningen er baseret på coronapasset, og det er Nye Borgelige ikke fan af.

Det melder Pernille Vermund ud i et opslag på Facebook.

“Coronapas for at gå i fitnesscenter, fortsatte nedlukninger, restriktioner og brug af mundbind? Det er jo helt ude af proportioner,” skriver hun og fortsætter:

“Smitten har i månedsvis været under kontrol. Og de mest udsatte borgere er stort set alle vaccinerede. Alligevel vil man ikke give danskerne livet og friheden tilbage. Jeg kan betrygge alle med, at Nye Borgerlige IKKE lægger stemmer til fortsættelsen af regeringens frygtregime,” skriver hun i opslaget.

Genåbningen på torsdag

Trods Nye Borgerliges beslutning om at gå imod genåbningen, så sker der yderligere tiltag torsdag den 6. maj.

 1. Fitnesscentre får lov til at slå dørene op igen fra på torsdag. Det kræver dog, at man viser et gyldigt coronapas. Indendørs kontakt-sport åbnes dog kun op for folk under 18 og over 70 i skrivende stund.

 2. Folkeskoleeleverne kan vende tilbage til skolen. Denne gang er det ikke på 20, 30 eller 50 procent, de åbner helt op for fuld skolegang.

 3. Den omdiskuterede 30-minutters regel på cafeer og restauranter bliver sløjfet fra på torsdag. Det betyder, at du ikke længere skal bestille bord 30 minutter i forvejen.

 4. Du må igen tage til koncerter indendørs med op til 500 deltagere. Fra den 21. maj må du deltage i udendørsarrangementer med op til 2.000 deltagere.

 5. Private fester skal ikke længere slutte klokken 23.00.

 6. Spillesteder, biografer og teatre åbner op igen.

 7. Forsamlingsloftet hæves nu til 25 indendørs og 75 udendørs.

  Læs også

  Kæmpe genåbning på vej: Alt dette åbner torsdag

   

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip