Politiet advarer: Danskere med disse navne skal passe på

Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Hedder du dette, skal du passe ekstra på.

Nu er der endnu en gang svindlere på spil - og denne gang går de efter danskere med helt særlige navne. Derfor skal disse danskere altså være ekstra på stikkerne.

Så hedder du Ingeborg, Edith, Anker - eller et andet "gammeldags"-klingende navn, så er det altså med at være opmærksom. Midt- og Vestjyllands Politi advarer derfor nu borgerne.

"KÆRE INGEBORG, ANKER OG EDITH. Det her er en advarsel til jer og alle andre, der har navne, der klinger af den ældre generation. For vi har lige nu en del sager, hvor det virker som om, svindlere går målrettet mod personer med "gamle" navne," indleder politiet et Facebook-opslag med advarslen.

Blandt andet er en 77-årig kvinde blevet ringet op på sin fastnettelefon af en mand, der udgav sig for at være fra kvindens pengeinstitut. Han fortalte kvinden at der var blevet hævet 9.000 kroner fra kvindens visa-danmark. Han var dog "heldigvis" parat til at hjælpe, kvinden skulle blot give ham sin kode og hendes kreditkort - så skulle han nok sørge for at bringe det i orden.

Flere er kommet uheldigt afsted

Kort efter ringede manden på kvindens dør, klar til at tage imod kort og kode, som kvinden udleverede til ham.

"Kender du en Ingeborg, Anker, Edith eller andre, der kunne være næste offer på svindlernes liste, så giv gerne en hjælpende hånd med at klæde dem på til at være kritiske, når fremmede mennesker ringer og beder om personlige oplysninger, koder eller andet," lyder det derfor fra politiet.

De melder også, at den 77-årige kvinde slap med skrækken - kortet blev spærret og der blev aldrig hævet noget på kontoen. Desværre meddeler politiet også, at flere er sluppet mindre heldigt fra de overbevisende svindleres fupnumre.

Politiet opfordrer i øvrigt til, at man aldrig videregiver personlige oplysninger om NEM ID - heriblandt også koden til det, og nøglerne på kortet. Man bør desuden være kritisk og huske på, at virksomheder og offentlige myndigheder aldrig ringer eller skriver, for at bede om personlige oplysninger.

Er man i tvivl, så er det en god ide at ringe direkte til den virksomhed eller myndighed, som personen udgiver sig for at være fra, for at sikre sig at der ikke er tale om fup.

Herunder kan du se hele opslaget:

 

Læs også

Tiger Woods i voldsomt uheld: To ting reddede hans liv

 

Læs også

Ældre mand var træt efter en lang dag: Pludselig mærkede han det i lommen

 

Læs også

For mange danskere laver samme fejl: De glemmer det i februar

 

 

 

Dagens Gossip