Politiet advarer om Facebook-kommentarer: Det kan koste dig dyrt

Foto: Shutterstock

Man skal ikke tage alt, der bliver skrevet på Facebook, for gode varer.

I et opslag på Facebook har politiet advaret om svindlere, der bruger kommentarfelter på netop Facebook til at franarre folk penge og personlige oplysninger. 

På det seneste har rigtig mange mennesker tilsyneladende vundet diverse konkurrencer på det sociale medie, men ifølge politiet er det ikke virkeligheden.

Læs også

Hun påstår at have beviser for at være Madeleine McCann: Nu er der nyt

Der er nemlig tale om svindel. 

"Lige nu kommenterer svindlere på rigtige konkurrencer på Facebook, hvor de har oprettet falske profiler i konkurrenceudbydernes navn. Svindlerne skriver til deltagerne i Facebook-tråden med besked om, at de har vundet og skal følge et link for at få deres præmie," lyder forklaringen fra politiet, som desuden har advaret: 

"[...] Hvis flere [red. i kommentarfeltet] har fået samme besked, skal du være kritisk. Ofte står der i det rigtige opslag, hvordan vinderen bliver trukket og kontaktet. Det kan hjælpe dig med at spotte svindelbeskeder."

Politiet advarer desuden om, at man skal være "særligt opmærksom," hvis man skal "afgive personlige oplysninger" for at få præmien. 

"Det kan være svindlere, der vil franarre dig dine oplysninger," lyder advarslen, som fortsætter: "Hvis en kriminel får fat på dine personlige oplysninger, kan du risikere at få misbrugt din bankkonto, dit betalingskort eller få optaget lån i dit navn."

Politiet opfordrer til, at man følger nedenstående råd for at undgå at blive snydt på nettet: 

  • "Tryk aldrig på links, hvis du er det mindste i tvivl om afsenderen. Sæt dig grundigt ind i, hvordan du vil blive kontaktet, hvis du vinder en konkurrence."
  • "Kontakt konkurrenceudbyderens hovedside, hvis du er i tvivl."
  • "Virksomheder eller offentlige myndigheder vil aldrig ringe eller skrive og bede dig om at udlevere dine personlige oplysninger."
  • "Stol på din kritiske sans. Hvis noget er for godt til at være sandt eller virker forkert, så undersøg det nærmere - tag ikke chancen."

Du kan læse politiets opslag i sin fulde længde herunder:

 

Læs også

Hver anden bilist kender ikke denne regel i et lyskryds

 

 

 

 

 

Dagens Gossip