Politiet advarer: Vær opmærksom på denne type svindel

Foto: Shutterstock

Det er lige nu højsæson for en særlig type svindel.

Der findes mange typer af svindel i nutidens samfund. Desværre kommer der hele tiden nye typer til. Lige nu er det sæson for en særlig type svindel kaldet CEO-svindel – også kaldet direktørsvindel – hvor svindlere forsøger at lokke penge ud af virksomheder eller foreninger ved at sende mails, hvor de udgiver sig for at være din chef eller bestyrelsesformand, og beder dig om at overføre penge eller købe gavekort.

Læs også

Supermarked ramt af rotter: Løb rundt blandt bagværk

Nogle hopper desværre på tricket, og det er jo ærgerligt.

Politiet opfordrer derfor til at man er ekstra opmærksom, hvis du får en mail fra din forenings bestyrelsesformand eller chef i sommerperioden, hvor han eller hun beder dig om at overføre penge.

Konkret har politiet følgende råd:

  • Kontakt din formand eller chef på et allerede aftalt telefonnummer for at afklare, om henvendelsen er reel. Undlad at besvare e-mailen, da det kan være en kriminel, du kommunikerer med.

  • Overhold de foreskrevne sikkerhedsprocedurer for overførsler og betalinger i virksomheden eller foreningen. Spring ikke godkendelsesled over og giv ikke efter for pres.

  • Oplys medlemmer og medarbejdere om CEO-svindel for at sikre, at alle er opmærksomme på, at de kan blive udsat for svindel.

Ligeledes har politiet lavet en folder, som kommer med en række af oplysninger omkring faresignaler og handlemuligheder. Det kan du se herunder:

Foto: Politi

 

Læs også

Ung mand med hamstertaske kørte rundt på løbehjul og tog billeder af solbadende kvinder i Vejle

 

 

Dagens Gossip