Politiet kommer med vigtig meddelelse inden ikonisk fest

26/05/2023 18:03

Mathias Madsen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dagen før Aalborg Karnevals Stjerneparade løber af stablen, har Nordjyllands Politi delt en vigtig såkaldt "serviceinfo."

Mest læste i dag

I morgen, lørdag d. 27. maj, løber Stjerneparaden ved Aalborg Karneval af stablen. 

Det er for mange højdepunktet i de to uger, som traditionen tro hvert år udgør Aalborg Karneval, der består af Stjerneparaden, der afsluttes med en stor fest i Kildeparken, Børneparaden og den Internationale Parade.

Den Internationale Parade, hvor karnevalsgrupper fra ind- og udland konkurrerer om at blive de bedste, fandt sted sidste fredag, d. 19. maj, og Børneparaden, som er børnenes parade til det ikoniske karneval, blev afholdt i lørdags, d. 20. maj. 

Og denne weekend skal det hele så afsluttes med Stjerneparaden, som er den mange anser for at være hovedparaden. 

Her forventes at deltage mange tusinde mennesker i selve paraden, ligesom mere end 150.000 tilskuere forventes at se paraden, og mange af disse er unge mennesker i godt humør, som er kommet for at feste i Kildeparken, hvilket - på ægte dansk manér - for mange indebærer en stor mængde sprut og alkohol. 

Det betyder, at denne lørdag uden tvivl vil byde på masser af fest og godt humør i Aalborg, men desværre også voldsepisoder, overtrædelser af Ordensbekendtgørelsen og måske endda voldtægter og blufærdighedskrænkelser. 

Karnevallet plejer nemlig desværre at medføre dette, og sidste år blev fire voldtægter, én blufærdighedskrænkelse og ét tilfælde af vold mod en politibetjent således ifølge politiet anmeldt i løbet af lørdagen. 

Sidste år blev det desuden til en håndfuld voldssager og overtrædelser af Ordensbekendtgørelsen, og her er tisseri i gaden ansvarlig for en del. 

Det er nemlig jf. Ordensbekendtgørelsen ulovligt at tisse på gaden i Danmark, men til et stort arrangement som Aalborg Karneval, hvor mange fulde mennesker færdes, er der mange, der alligevel vælger at bruge en butiksfacade eller lign. som toilet, hvilket Nordjyllands Politi dog håber at undgå i år.

I et forsøg på at undgå det har de derfor på Twitter delt en "serviceinfo" forud for årets Stjerneparade. Heri står der: "Serviceinfo: Det koster 1.500 kroner at tisse i en baggård, på åben gade, op af butiksfacade osv. i morgen og alle andre dage. [...]."

"Find derfor en civiliseret løsning i tide," lyder opfordringen fra Nordjyllands Politi i stedet.