Politiet med advarsel til alle danske bilister

Skrevet af Kamille Isaksen

8 uger siden

|

26/03/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter en række tilfælde, har politiet nu været ude for at advare de danske bilister.

Dagens topnyheder

Når de fleste bilister går fra deres bil, så er de godt klar over, at de først og fremmest skal låse den og ikke lade værdifulde genstande ligge fremme. 

Men selvom man føler, at der ikke er noget at komme efter i bilen, så kan tyvene altså sagtens finde på at ødelægge bilen for lige at dobbelttjekke. 

Over en enkelt nat blev ejere af 10 forskellige biler i Østjylland ofre for tyverier, der ikke blot medførte tab af personlige ejendele, men også en følelse af utryghed og krænkelse.

Det oplyser Østjyllands Politi i et uddrag fra deres døgnrapport.

Foto: Presse-fotos.dk

Østjyllands Politi rapporterede, at gerningsmændene brutalt smadrede bilruder for at få adgang til genstande efterladt på sæderne, hvilket har resulteret i en bølge af anmeldelser fra de berørte bilejere. Denne serie af tyverier har udløst en officiel advarsel fra politiet, der nu opfordrer bilister til at udvise større forsigtighed med deres ejendele. "Aldrig efterlad værdigenstande i din bil – og heller ikke tasker og andet synligt fremme, selvom de måtte være tomme," lyder det fra politikredsen, som påpeger, at selv den mindste antydning af værdi kan friste tyve til at bryde ind.

For at imødegå denne trussel foreslår politiet en række forebyggende tiltag: Parkér på oplyste eller videoovervågede områder, hvis muligt, og overvej at lade handskerummet stå åbent som en visuel bekræftelse på, at der ikke er noget af værdi at stjæle. "Tøm bilen, før tyven gør det," lyder det afsluttende råd, som en påmindelse om, at det ofte er de små forholdsregler, der kan gøre en stor forskel.