Politiet med særlig opfordring til samtlige danskere: Tag samtalen nu

Kamille Isaksen

2 uger siden

|

10/07/2024
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politiet kommer med gode råd til samtalen.

Dagens topnyheder

I takt med en stigende bølge af svindel, hvor ældre borgere narres til at afgive kreditkortoplysninger og overføre penge, opfordrer politiet nu til ekstra opmærksomhed og dialog i familierne. 

Københavns Vestegns Politi advarer nu i en pressemeddelelse om, at ældre bliver mål for dygtige svindlere, der udgiver sig for at være fra banker eller politiet for at stjæle deres penge.

De typiske ofre er ældre, ofte kvinder, i 80'erne, med klassiske danske navne som Hanne, Birgit, Lis, Jørgen, Kaj og Henning. 

Svindlerne ringer mellem kl. 10 og 18 og foregiver at være fra en bank eller politiet. De overbeviser ofrene om, at deres bankkonto er i fare og at de skal overføre penge til en 'sikker konto' eller aflevere deres kreditkort og PIN-kode til en bankrepræsentant.

Sådan beskytter du dine ældre familiemedlemmer

Carsten Knudsen opfordrer til at tale åbent med ældre familiemedlemmer om svindelnumrene og at understrege, at det rigtige politi eller banken aldrig vil bede om kreditkort eller PIN-koder. 

Han råder til at lægge røret på med det samme, hvis samtalen drejer sig om personlige bankoplysninger.

"Fortæl dem, at det rigtige politi siger, at de skal lægge røret på, hvis nogen vil tale om deres penge, konti, kreditkort, koder og MitID – og at de ikke må overføre penge til andre eller udlevere kort og kortkoder til nogen, som siger de er fra banken, politiet, kommunen eller andre steder," siger Carsten Knudsen.

Vigtige råd fra politiet

  1. Læg røret på: Hvis nogen ringer og spørger om penge, konto, kreditkort og koder.

  2. Undgå overførsler: Lad være med at overføre penge eller udlevere kort og koder, uanset hvem der spørger.

  3. Vær skeptisk: Svindlere udgiver sig ofte for at være fra politiet, banken eller kommunen.

  4. Stop overførsler og kontakt banken: Hvis du mistænker, at du er blevet svindlet.

Hvis der opstår mistanke om svindel, bør man straks standse alle pengeoverførsler og kontakte sin bank for at forhindre yderligere tab.