Politiet melder ud om sårede og dræbte i Fields

Foto: Presse-fotos.dk

Politiet med nye oplysninger.

Hele Danmark har måbende fulgt med siden tidlig søndag aften, hvor det kom frem, at der blev skudt i shoppingcentret Fields. Flere personer er døde og såret, men politiet har ikke meldt noget officielt tal ud endnu.

På et pressemøde søndag aften 20:45 fortalte chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, Søren Thomassen, at man ikke kunne udelukke, at der var tale om et terrorangreb.

Læs også

Politiet advarer om nye svindel-emails: Besvar dem ikke

Man kunne heller ikke udelukke, at der var flere gerningspersoner indblandet i angrebet. Dog tilføjede Søren Thomassen, at der ikke på nuværende tidspunkt var noget som indikerede, at det skulle være tilfældet (at flere var indblandet).

Mandag nat 00:45 kunne selvsamme Søren Thomassen holde endnu en briefing omkring situationen. Her valgte Søren Thomassen kort at skitsere forløbet op. 17:35 fik Københavns Politi anmeldelsen om skyderiet.

Man sendte meget politi til stedet, og allerede 17:48 fik politiet pågrebet den mistænkte gerningsmand. Den 22-årige vil blive fremstillet i grundlovsforhør mandag.

Den anholdte havde både riffel og ammunition ved anholdelse. Politiet mener stadig, at den mistænkte gerningsmand har arbejdet alene. Københavns Politi vil i løbet af natten intensivt arbejde videre i efterforskningen, og ligeledes opretholde en massiv tryghedsskabende indsats i hele Københavnsområdet.

Da der blev anledning til spørgsmål, kunne Søren Thomassen meddele, at der lige nu er tre bekræftet døde og flere sårede, herunder tre i kritisk tilstand.

Den ene dræbte er en mand i 40’erne, mens de to andre er to unge mennesker.

Den 22-årige er lige nu sigtet for manddrab, og er desuden perifert kendt af politiet i forvejen.

Der kan desuden være tale om flere gerningsvåben, men det vil politiet måske vide mere om senere mandag, hvor man allerede klokken 08 vil holde et nyt pressemøde.

Læs også

Chokerende video inde fra Fields: Her lyder skudene

 

 

Dagens Gossip