Politiet tager nyt våben i brug: Pas på med at køre over for rødt

Foto: Shutterstock.com

Politiet vil sætte en stopper for de folk, der kører over for rødt lys, og derfor tager de nu et nyt våben i brug.

Hvis ikke lyset er grønt i et trafiklys, så skal man ikke køre over. Sådan har det altid været, men mange forsøger alligevel at snige sig over når der er gult, og nogle kører endda over, når der er rødt.

Læs også

Janni Pedersen siger farvel

Fremadrettet kan det blive en rigtig dyr affære, for nu behøver politiet ikke længere være til stede, hvis du krydser et trafiklys selvom der er rødt.

Transportministeriet fortæller i dag, at politiet får et nyt våben i brug, så de fremadrettet kan gøre som i USA.

I USA er det nemlig sådan, at der er placeret kameraer ved mange lyskryds, og hvis bilisterne kører over for rødt, så bliver der blitzet.

Denne metode kommer nu også til Danmark, og derfor vil danskere der kører over for rødt, få et fint billede med en bøde sendt med posten.

Starter i Aarhus

I første omgang er det dog ikke over hele landet, at disse kameraer bliver sat op. Først vil det blive testet i Aarhus, og derfor er det primært de aarhusianske bilister der skal tage sig i agt.

Kameraerne vil blive sat op i særligt udfordrede kryds i Aarhus, og hvis det bliver en succes, vil det formentlig sprede sig til resten af landet.

“Vi skal ikke acceptere, at der er bilister, der tilsidesætter andres liv og sikkerhed ved at opføre sig dybt uansvarligt i deres biler,” lyder det fra transportminister Benny Engelbrecht i en meddelelse fra Transportministeriet ifølge Ritzau.

Læs også

Stort drama ved Bilka: Truet med økse

 

 

Dagens Gossip