Politiet undersøger Herlufsholm: "Vi ser udsendelsen grundigt igennem"

Foto: Shutterstock

Politiet går nu ind i sagen.

Herlufsholm er i øjeblikket meget i søgelyset som følge af TV 2s dokumentar fra sidste uge. Her kommer der flere alvorlige anklager om straffemæssige episoder, som blandt andet vold og seksuelle krænkelser.

Nogle af vidnerne hævder, at sagerne aldrig er blevet politianmeldt, selvom de burde være blevet det.

Læs også

Herlufsholm-forældre raser mod Mette Frederiksen

Herlufsholm Skole har så indgivet en anmeldelse til politiet, oplyser skolens bestyrelse mandag. Politiet bør undersøge, om et eller flere tilfælde skal undersøges, lyder det ifølge Berlingske.

Også politiet har udmeldt, at man nu undersøger, om nogle af de nævnte hændelser i dokumentaren kan ende med en straffemæssig afgørelse. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

“Vi ser udsendelsen grundigt igennem, og hvis vi vurderer, at der er hændelser, hvor straffeloven kan være overtrådt, så vil vi indlede en efterforskning,” siger politiinspektør Kim Kliver.

Desuden opfordrer politikredsen til, at såvel nuværende som tidligere elever henvender sig til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, hvis de ønsker at anmelde, at de har været udsat for strafbare forhold som fx voldsepisoder eller psykisk vold under deres ophold på Herlufsholm Skole.

Psykisk vold har nemlig været muligt at blive straffet for siden 1. April 2019. Der går i alt omkring 600 elever på Herlufsholm Kostskole.

De yngste går i 6. klasse, mens de ældste går i 3.g. Langt de fleste af skolens elever går på kostskolen, og bruger således også sin fritid på skolen.

Det er netop i denne afdeling, at alle de dårlige sager har fundet sted. Prins Christian går i øjeblikket i 1.g på skolens gymnasie. Det er dog som dagselev, da han som bekendt bor med sin familie på Amalienborg i København.

Læs også

Herlufsholm med opsang til eleverne: "Genovervej det"

 

 

Dagens Gossip