Politisk flertal i Folketinget: Disse danskere får 4.000 kroner mindre hver måned

25/10/2023 21:00

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En række danskere skal have 4.000 kroner mindre hver måned.

Mest læste i dag

En ny politisk aftale er på plads - og her er der tale om en ny kontanthjælpsreform.

Den nye reform fjerner det særlige kontanthjælpstillæg, der i dag bliver tildelt unge under 30 år, som kæmper med psykiske lidelser, herunder skizofreni. 

Denne ændring, som er indgået af et bredt flertal i Folketinget, vil have markante økonomiske konsekvenser for de berørte unge, som vil opleve en nedskæring på hele 4000 kroner om måneden.

Sådan skriver Ekstra Bladet.

En af de personer, der vil blive påvirket af netop denne reform, er 22-årige Hannah Tietze, der lider af paranoid skizofreni og autisme.

Reformen er endnu ikke en realitet, men qua flertallet i Folketinget er den godt på vej til at blive.

Lige nu får hun 11.944 kroner i måneden grundet det omtalte kontanthjælpstillæg. Med den nye reform vil hun og andre i lignende situationer opleve, at deres månedlige støtte falder til 7955 kroner.

Folketingets formål med reformen er at motivere unge med psykiske lidelser til at komme ud på arbejdsmarkedet eller forfølge en uddannelse. 

Politikerne hævder, at økonomisk pres kan være en katalysator for at få disse unge til at tage skridtet ind i arbejdslivet. 

Men ikke alle er enige i denne tilgang. 

Hannah Tietzes mor, Priya Helene Tietze, mener ikke, at den nye vej frem er den rigtige, da Hannahs tilstand gør det umuligt for hende at arbejde eller studere på nuværende tidspunkt. 

“Når politikerne tager et indtægtsgrundlag fra hende, så kommer hun til at mærke det som et stort pres, der kan føre til yderligere psykisk mistrivsel. Jeg er bange for, at hun udvikler mere angst, mere depression, flere psykoser og flere indlæggelser".