Præsenterer nyt skattefradrag til danskerne

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Hvis det står til Dansk Industri, så skal danskerne have mulighed for at få et skattefradrag for 'oplevelser'.

Der er rigtig mange brancher der har lidt hårdt under coronakrisen. Mange virksomheder går konkurs, og det er særligt i ‘oplevelesbranchen’, at man får alvor mærker konsekvenserne af nedlukningerne.

For at hjælp de virksomheder der er hårdt økonomisk ramt, har Dansk Industri nu præsenteret 12 forslag, der skal være med til at få hjulene til at dreje igen.

Læs også

Ny lov træder i kraft i dag

Blandt andet foreslår de et skattefradrag til danskerne, så den almindelige danske statsborger, kan få et fradrag for en ‘oplevelse’

Forslaget lyder på, at danskerne skal have et fradrag i stil med håndværkerfradraget, hvor man på ydelser for over 250 kroner, vil kunne trække det fra i sin Skat.

På den måde vil det altså blive billigere for danskerne at ‘opleve’ noget, når der begynder at blive lukket op igen. Det kan være en tur på restaurant, en tur i teateret, forlystelsespark eller måske en hotelovernatning.

Forslaget er blot et af 12, som Dansk Industri i dag præsenterer for at hjælpe den hårdt prøvede sektor. Sådan lyder det fra Ritzau.

Foruden skattefradraget, så mener Dansk Industri også, at regeringen skal hjælpe de hårdtprøvede virksomheder. Blandt andet med at sænke omkostningerne.

“Der skal gøres noget nu. Mange af vores nabolande er allerede gået i offensiven for at sikre, at deres hoteller, restauranter og oplevelser kommer stærkt ud af krisen. Det bliver vi også nødt til at gøre, hvis vi ikke skal køres over af udlandet,” lyder det fra vicedirektøren i Dansk Industri, Henriette Søltoft ifølge Berlingske.

Et andet forslag lyder på, at momsen sænkes til 12.5 procent i et år. Det skal gælde brancher som hotel, restauration og forlystelser.

Læs også

Bendtner og Philine går fra hinanden

 

 

 

Dagens Gossip