Prins Joachim afviser onde rygter mod sin far

Foto: Polfoto/Jakob Jørgensen

Prins Joachim mener, at medierne har skabt de onde rygter mod prins Henrik.

Prins Joachim har tidligere fortalt om, hvordan de strenge franske traditioner var i fokus under kronprins Frederik og hans opdragelse. I bogen 'Under Bjælken' fortæller Joachim ligefrem, at han dengang ofte var bange for sin far. 

Men under et foredrag for nyligt valgte prins Joachim at aflive et ondt rygte, som han mener, at medierne har skabt. Prinserne blev aldrig slået af deres far, fortalte han. 

Det skriver Se og Hør. 

Læs også

Se det søde billede: Anne Linnet viser sin 26-årige kæreste frem

- Jeg blev godt opdraget og kærligt opdraget. Og det bliver mine børn også. Jeg blev ikke slået - det er også en af de her fake news, som aviserne har fundet på. Jeg er aldrig blevet slået, understregede prins Joachim ifølge Se og Hør.

Rygterne om prinsernes hårde opdragelse begyndte eftersigende allerede ved regentparrets sølvbryllup tilbage i 1992. Dengang rejste kronprins Frederik sig og holdte en tale, som siden er blevet berømt.  

- Papa, man siger, at den man elsker, tugter man. Vi tvivlede aldrig på din kærlighed. Til tider var den måske lidt overvældende, måske også lidt tilfældig. Som barn følte jeg mig tit lidt magtesløs over for din stringente logik, din klare syntaks og dit galliske temperament, og jeg sagde tit, men ikke højt, som lammet i La Fontaines fabel om ulven og lammet: La raison du plus fort est toujour la meilleure (Den stærkeste får altid ret, red.), sagde kronprinsen i talen.

Læs også

Brun uden sol: Nyt produkt kan gøre dig brun uden at skade huden

Siden er der blevet spekuleret i, hvor hård opdragelsen af prinserne dengang var. Selv har kronprins Frederik siden udtalt, at han er overrasket over, hvor stor omtale talen siden har fået. 

Emma stod i kø i supermarkedet, da hun blev dybt provokeret: ‘I ødelægger julen!’

 

 

 

Dagens Gossip