Prins Nikolai langer ud efter danskerne: Det er ærgerligt

Foto: Steen Brogaard, Kongehuset

I et nyt interview afslører prins Nikolai og prins Felix, at de er skuffede over danskernes opførelse, og især storebror holder ikke igen.

Danskerne har uden tvivl haft et forskelligt forhold til dronning Margrethes to børn; kronprins Frederik og prins Joachim. 

Hendes ældste søn oplever nemlig generelt stor kærlighed og respekt fra folket, mens hendes yngste søn ofte har fået hug for blandt andet at være arrogant.

Læs også

Tidligere rektor: Prins Nikolai brød reglerne som elev på Herlufsholm

Den kritik mener hverken prins Nikolai eller prins Felix dog er berettiget. 

Det har de ifølge B. T. afsløret i et stort interview med Billed Bladet, hvor særlig prins Joachims ældste søn ikke lægger fingrene imellem. 

Prins Nikolai har således kritiseret danskerne for at have et forkert indtryk af sin far, mens prins Felix påpegede, at det var dejligt med positivitet i forbindelse med prins Joachims historiske programmer på DR. 

Selvom prins Nikolai giver sin lillebror ret i dette og desuden anerkender, at prins Joachim fik mange hilsner fra danskerne, da han fik en blodprop, så påpeger den unge prins, at det er "ærgerligt," at det skulle "nå helt derud," før hans far kunne ses på en mere positiv måde. 

"Man kan sige [...] det er måske ærgerligt, at det skulle nå helt derud, før der kunne komme en meget positiv vinkling på det med min fars personlighed, men selvfølgelig tager vi al den positive energi med os, og det ved jeg også, at han gør," har prinsen således fortalt til Billed Bladet. 

Prins Nikolai understregede desuden, at prins Joachim var enormt glad for støtten, han modtog, da han var ramt af en blodprop i hjernen i sommeren 2020. 

Prins Nikolai er med sine 22 år prins Joachim og grevinde Alexandras ældste barn, nummer syv i arvefølgen til den danske trone og nummer 326 i arvefølgen til den britiske trone. 

Prins Felix er med sine 20 år prins Joachim og grevinde Alexandras yngste barn, nummer otte i arvefølgen til den danske trone og nummer 327 i arvefølgen til den britiske trone. 

Udover prins Nikolai og prins Felix har Joachim også to andre børn, prins Henrik (13 år) og prinsesse Athena (10 år), sammen med prinsesse Marie. 

Den danske tronfølge ser ud som herunder:

 1. Kronprins Frederik (Dronning Margrethes ældste søn og første barn)
 2. Prins Christian (Kronprinsparrets ældste søn og første barn)
 3. Prinsesse Isabella (Kronsprinsparrets ældste datter og andet barn)
 4. Prins Vincent (Kronprinsparrets andenældste søn og tredje barn)
 5. Prinsesse Josephine (Kronprinsparrets andenældste datter og fjerde barn)
 6. Prins Joachim (Dronning Margrethes andenældste søn og andet barn)
 7. Prins Nikolai (Prins Joachims ældste søn og første barn)
 8. Prins Felix (Prins Joachims andenældste søn og andet barn)
 9. Prins Henrik (Prins Joachims tredjeældste søn og tredje barn)
 10. Prinsesse Athena (Prins Joachims ældste datter og fjerde barn)
 11. Prinsesse Benedikte (Kong Frederik d. 9.'s andenældste datter og andet barn. Dronning Margrethes lillesøster)
Læs også

Prins Nikolai måtte opgive: Nu forsøger han igen

 

 

 

Dagens Gossip