Prisstigning: Nu bliver det dyrt igen

Foto: Michael Bager/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Det meste af landet er efterhånden åbnet op. Det betyder desværre også, at vi skal til at affinde os med højere priser.

Det har været billigere end nogensinde at køre rundt i sin bil i løbet af de seneste par måneder. Årsagen har blandt andet være coronakrisen, hvilket har resulteret i ekstremt lave benzin- og dieselpriser.

I løbet af de seneste par uger er priserne dog begyndt at gå op ad igen, og nu meldes der ud om skidt nyt - hvert fald hvis man kører meget i bil - for benzinpriserne kommer til at stige kraftigt igen.

Læs også

Drama i Netto: 11-årig dreng slået ned af granvoksen mand

Allerede steget 20 procent

Det er berlingske der i dag skriver, at efterspørgslen på olie atter er stor, og derfor er priserne pr. tønde igen begyndt at stige. I løbet af den seneste måned er en tønde olie steget med 20 procent, og det vil kunne mærkes på priserne i den kommende tid.

“For bilisterne er det selvfølgelig en ærgerlig udvikling, da olieprisen trækker prisen på benzin med op. Det gør det lidt dyrere at starte bilen og kommer på et ubelejligt tidspunkt, da mange danskere også har oplevet at miste jobbet som følge af krisen”, det fortæller Søren V. Kristensen, der er cheføkonom i Sydbank til Berlingske

Selvom benzinprisen ventes at stige i den kommende tid, så forventes det ikke, at den finder tilbage til det samme leje som før coronakrisen. Der vil stadig gå noget tid, før priserne vil komme helt op igen, og derfor vil det fortsat være billigere at tanke under kør-selv ferien i løbet af denne sommer, end det vil i efteråret.

Læs også

Mette Frederiksen med sjælden opfordring til danskerne

 

 

 

Dagens Gossip