Professor om færre indlagte og høj smitte: Dette problem vil opstå i stedet

Foto: Shutterstock

Professor mener ikke, at man skal slippe grebet endnu.

I går var der over 33.000 smittede, hvilket er en solid rekord indtil videre.

Statens Serum Institut forventer, at vi i de kommende uge vil se meget høje smittetal - måske endda op til 55.000 dagligt smittede.

Læs også

DMI melder ud: Sne på vej

Selvom antallet af indlæggelser ikke har vist sig at stige ligeså drastisk, så mener Hans Jørgen Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet, at man fortsat bør være påpasselig med et restriktionsløst samfund.

Selvom der for nuværende er 810 indlagte patienter, som er det højeste denne vinter, så er antallet af intensivpatienter og respiratorbrugere på det laveste niveau i flere uger.

49 personer er på intensiv, mens 29 af dem får hjælp af respirator.

Hans Jørgen Kolmos mener, at selvom sundhedsvæsenet ikke lider overlast lige nu, så udgør høje smittetal stadig et problem for samfundet.

Alle smittede skal nemlig være isoleret hjemme, hvilket betyder at man ikke fysisk kan møde på arbejde. Det vil ifølge ham blive et stort problem. 

“Jeg mener ikke, at tiden er til at lempe yderligere, og det skyldes, at vi kommer til at se rigtig mange smittede og dermed mange hjemsendte. Hvis vi forestiller os Magnus Heunickes grønne og orange kurver, så kan vi nu overføre dem til samfundet snarere end sundhedsvæsnet,” siger Hans Jørn Kolmos til TV 2.

For at komme et sådant problem i forkøbet, har man i flere lande forkortet isolationsperioden for smittede.

Det er blandt andet tilfældet i Storbritannien, hvor man pr. 13 januar har forkortet perioden fra syv til fem dage.

I Israel kortede man mandag halvdelen af, sådan at det nu er fem dage mod ti dage tidligere.

Dansk Erhverv kommer med samme opfrodring:

“Det er et stort problem, hvis der går uforholdsmæssigt lang tid, før en medarbejder kan vende tilbage sit job. Det er på den baggrund, at vi gerne vil have forkortet isolationstiden, så medarbejderne kan komme hurtigere tilbage på arbejde,” lød det fra Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Læs også

Par filmede sig selv have samleje i kørende Tesla: Så reagerede Elon Musk

 

Dagens Gossip