Raser over dansk corona-regel

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Der er kommet mange regler i forbindelse med coronavirussen i Danmark, men særligt en regel er meget upopulær, og den vil en række borgmestre have fjernet.

Tidligere i dag kunne Danmarks Statistik meddele, at den danske økonomi har lidt et stort fald. I andet kvartal er den dansk BNP faldet med 7,4 procent, og en af årsagerne til dette er, at Danmark har mistet en stor del omsætning fra turister.

Læs også

Mette Frederiksen: "Et af de mørkeste kapitler i vores historie”

Særligt i hovedstadsområdet har de oplevet en nedgang i antallet af turister, og det skyldes ganske enkelt, at turisterne har et krav om at skulle booke mindst seks overnatninger i Danmark, hvis de vil ind i landet.

Den regel er mange mildest talt rasende over. En række københavnske borgmestre med Københavns overborgmester, Frank Jensen, vil nu kræve, at regeringen og resten af partierne på Christiansborg sløjfer reglen om, at turister skal booke mindst seks overnatninger, før de må opholde sig i Danmark. Det skriver Berlingske.

Ændring af reglen vil betyde meget

Det er med god grund, at de københavnske borgmestre vil have afskaffet corona-reglen i Danmark.

Kigger man på Dansk Industris hjemmeside, så har de kigget på statistikken over turister i Danmark. Her viser det sig, at udenlandske hotelgæster i gennemsnit overnatter 2.2 døgn i Danmark, og derfor vil det altså ikke være nok til, at de kan komme ind i landet.

En afskaffelse af reglen vil derfor kunne sende flere turister til Danmark, da de kan få lov til at være her på kortere visit.

Læs også

Nu skal du også bære mundbind her

 

 

 

Dagens Gossip