Rasmus blev jagtet af jobcentret i 7 år: Nu har han fået PTSD

Foto: Google Maps

Et traumatisk forløb har ødelagt 28-årige Rasmus.

Når man er arbejdsløs i Danmark og lever af offentlig forsørgelse, så skal man stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Det betyder for eksempel at man skal møde op på det lokale jobcenter til møder med en konsulent, således at man i fællesskab kan lægge en fremtidsplan.

Det har 28-årige Rasmus Søndermølle Dalgaard været igennem. Han bor i Randers, hvorfor han har været tilknyttet det lokale jobcenter der. Det har Rasmus været de sidste 7 år, men det har ikke været 7 gode år.

Læs også

Mette Frederiksen advarer: Smitten kan stige igen

For på trods af flere diagnoser og klare advarsler fra hans læge har skiftende konsulenter i Randers Kommunes jobcenter tvunget Rasmus Dalgaard gennem utallige kurser og praktikforløb.

“Det var forfærdeligt. Du ved ikke, hvornår du er færdig. Det føles, som om der er en, der jagter dig hele tiden, og du har ikke energi til noget som helst. Alene at stå op om morgenen er en kamp,” siger Rasmus Søndermølle Dalgaard til TV 2 Østjylland.

Forløbet har taget så hårdt på den nu 28-årige mand, at han for få måneder siden fik diagnosen posttraumatisk stressforstyrrelse (PTSD). Det er en meget drænende lidelse, som kan ramme alle mennesker.

Randers jobcenter er dog ikke enig i anklagen om, at de er skyld i den alvorlige diagnose.

Selv er hverken Rasmus Søndermølle Dalgaard, hans familie eller læger dog i tvivl. Over årene har diverse forløb været en stor belastning for Rasmus, som foruden PTSD også lider af ADD og Aspergers syndrom. På et møde i jobcenteret i november 2021 gjorde Rasmus Dalgaards læge det klart, at hans tilstand nu var så kritisk, at han risikerede at udvikle PTSD, hvis han skulle deltage i flere praktikker eller ressourceforløb på jobcentret.

25. januar 2022 blev Rasmus Dalgaard indkaldt til møde med jobcenteret. Selv var han overbevist om, at de havde valgt at lytte til lægens advarsel og ville sætte forløbet på pause, men sådan blev det ikke.

Rasmus var blevet indstillet til et treårigt ressourceforløb. To uger efter jobcenterets afgørelse blev Rasmus så undersøgt på en psykiatrisk klinik i Viborg.

Her var meldingen meget dyster: Rasmus Dalgaard havde udviklet PTSD, og den direkte årsag var forløbet med jobcenteret.

Læs også

Stor supermarkedskæde indfører rabat til kunder, der arbejder i disse erhverv

 

Dagens Gossip